Stilul american în garderoba ta

Chiar dacă sunt obsedat de piesele croite din stofă, nu m-aș simți confortabil ca în weekend sau la o ieșire în oraș să port costumul format din trei piese. De aceea ne vom îndrepta atenția către stilul din țara tuturor posibilităților: America. Știm că outfiturile celor care merg la New York Fashion Week sunt discutate și analizate, ca și costumele impecabile ale politicienilor de la Washington atât de ridicate în slăvi, însă astăzi mergem către acel stil american pur, cu influențe sudice. Uităm de gulere albe și trecem la jachete din piele, cămăși în carouri, tricouri simple și mult jeans. Masculinitatea acestor piese este incontestabilă, prin urmare am lăsat costumele, pantofii brogue și batistele și am simțit din plin cum e să te plimbi pe Route 66 alături de un Ford Mustang. Iată piesele cu care poți obține un look în stilul american, simplu și comod.

Tricoul

Banalul tricou alb. Cred că orice bărbat ar trebui să aibă cel puțin cinci tricouri albe de diferite croieli și mărimi. Dacă dorești un look mai relaxat poți purta un tricou alb oversized, sau așa cum am făcut eu, am ales un tricou alb slim-fit peste care am pus o cămașă în carouri.

Îl poți băga puțin în pantaloni lăsând ca excesul de material să cadă pe talie. Nu uita că piesele simple, precum tricoul alb, sunt întotdeauna cele mai bune piese din garderobă.

 

Cămașa în carouri

Cămașa în carouri este o piesă extraordinară, mai ales când vorbim despre adoptarea unui stil relaxat, așa cum este și cel american. La o simplă căutare pe internet cu ,,american style” vei vedea că nu există poză care să nu conțină o cămașă în carouri. Poate fi purtată cu jeanși (și rupți!), sau pantaloni chinos și o jachetă de piele. Alege calitatea și încearcă să rămâi la maxim trei culori ale dungilor și caroruilor. Ce depășește trei culori va fi greu de asortat.

Jeanșii

Reprezintă un must-have pentru garderoba oricărui bărbat. Extrem de versatili, ei te ajută să îți compui diferite ținute cu mare ușurință. De la cei dark rinse, pe care îi poți combina cu cămașă și sacou, până la cei skinny și colorați, potriviți pentru ținute relaxate, aceștia oferă o gamă largă de posibile combinații.
Sunt ușor de purtat, de întreținut și nu trebuie să te limitezi la cei clasici. Încercă-i și pe cei slim ca o alternativă bună la alt gen de pantaloni.

Geaca de piele

Reprezentativă pentru multe stiluri, geaca de piele a fost punct central pentru multe subculturi. Stilul anilor 50 al tinerilor americani rebeli a avut ca piesă dominantă și reprezentativă, geaca de piele. Stilul a avut valențe puternice și în rock’n’roll și mai apoi a evoluat în punk. Geaca de piele este elementul care a evoluat împreună cu toate stilurile. De la cea aviator, double racer, racer sau cea bomber, geaca de piele rămâne un obiect vestimentar extrem de popular și care este tipic american.
O geacă de piele asortată la jeanși și tricou alb simplu sau cămașă în carouri, te duce imediat cu gândul la aerul american pe care-l vedem atât de mult în filme.

Concluzie

Iată o galerie de poze cu inspirație din stilul american. Sperăm să îți placă și dacă ai și alte piese pe care le folosești și crezi că au legătură cu stilul american spune-ne și nouă printr-un comentariu.

1 2 3 4 6 7 8 coperta-american