Subiectul pe care îl abordăm astăzi este unul pe gustul meu. Mai mult decât atât, reprezintă un vis pe care doresc să-l îndeplinesc cât mai repede cu putință. Așadar, în episodul de astăzi vedem cât ne costă să participăm la Burning Man, din punctul meu de vedere, cel mai important eveniment de muzică și artă. Trebuie să-ți spun de la început că am fost surprins de costurile relativ scăzute. Ce-i drept, mă așteptam la ceva mult, mult mai scump. Însă, dacă ne gândim că jumătate din costuri sunt reprezentate de biletul de avion, parcă suma nu mai pare atât de mare.

Dar să-ți povestesc un pic despre festival, în cazul în care nu ai auzit niciodată de el. Organizat încă din 1986, la începutul lui august, Burning Man coincide cu Labor Day, la americani. De unde-i vine numele sunt sigur că deja intuiești. În ajunul încheierii festivalului, adică sâmbătă seara, o instalație uriașă în formă de marionetă este incendiată. Este de fapt și de drept “focul de artificii” care încheie super festivalul. 

Mie mi-au atras atenția în primul rând ținutele. Acest Mad Max combinat cu steampunk alături de peisajul oferit de deșertul din Black Rock City este de-a dreptul spectaculos. Și dacă tot am amintit, Burning Man se desfășoară în Nevada, pe locul unui lac secat cu mii de ani în urmă. Aici trăiești ca un nomad, fără curent electric, semnal la telefon sau internet. În plus, totul este gratis.. teoretic. Conform tradiției, când cineva îți oferă ceva, trebuie să oferi ceva la schimb. Fie că vorbim despre un obiect personal, un zâmbet, un dans ori un sărut. Depinde de “valoarea” obiectului pe care-l oferi… sau ceri. 

Fără alte spoilere, nu te uita după bilete dacă nu ești sigur că este ceea ce îți dorești. Vorbim totuși despre deșert, deci condiții atipice, așa că nu trebuie să-ți faci iluzii legate de confort.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.