Îți era dor de puțină visare? De un subiect care să implice costuri mari și cifre amețitoare? Foarte bine. Exact asta am pregătit pentru astăzi. Și în episodul de astăzi visăm cu ochii deschiși la o activitate pe cât de interesantă, pe atât de costisitoare. Așa că, hai să vedem împreună care sunt costurile unei ambarcațiuni. Oricât de ciudat ar părea, sunt puțini milionari ce-și permit să întrețină un iaht. Deși mulți își permit să-și cumpere unul, când vine vorba de întreținere vântul parcă nu mai bate așa de aprig la pupă. Motivul? Costurile de întreținere reprezintă până la 10% din valoarea ambarcațiunii. Cu alte cuvinte, un iaht care costă 50 de milioane de euro ajunge să aibă costuri de exploatare anuale de 4 milioane de euro. Ăsta este cel mai simplu și elocvent mod de-a demonstra că iahturile sunt un lux. 

În plus, un asemenea lux trebuie să vină la pachet cu oameni bine instruiți și bine plătiți. Cel mai important, evident, trebuie să fie condus de un căpitan cu foarte multă experiență. Un căpitan este luat la picior, nu peste picior. Nu cred că mi-a ieșit gluma, dar un căpitan de vas este plătit la picior de vas. Mai simplu spus, cu cât vasul este mai mare cu atât salariul căpitanului este mai mare. Dar ce salariul ajunge să aibă un căpitan de vas te las să afli în episodul de mai jos. Îți mai spun doar că, citind o mulțime de articole cu acestă temă am aflat că proprietarul unei bărci este fericit doar de două ori: în ziua în care își cumpără barca și în ziua în care o vinde. Și tot la capitolul ce mai spun connaisseurii termenul de iahting este adesea folosit greșit. Mai exact, pentru pasionații domeniului, o ambarcațiune are nevoie de vele ca să poarte acest nume. Restul sunt doar bărci cu motor, oricât de scumpe și sofisticate ar fi.

Așa că, fără alte introduceri, hai să vedem care sunt prețurile unei ambarcațiuni, dar mai ales care sunt costurile de exploatare.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

 

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.