Așa-i că și voi simțeați nevoia de un episod legat de o vacanță? Și pentru că n-am mai vorbit de mult despe cât costă să vizitezi ori să locuiești într-o țară anume, astăzi vorbim despre costurile unei vacanțe în Dubai. Dubaiul este unul dintre cele șapte emirate care formează Emiratele Unite și are cea mai mare populație. Din punct de vedere istoric,  orașul a fost la început o mică așezare pescărească. Familia care a preluat în jurul anului 1830 așezarea se află și acum la conducerea emiratelor. Când spui Dubai, în mod firesc îți zboară mintea la lux, mașini scumpe, zgârie nori, aur peste tot și în general superlative la orice ți-ar putea trece prin minte. Cel mai luxos hotel? În Dubai.. Cea mai înaltă clădire din lume.. în Dubai.. tonomat pentru lingouri de aur? Pârtie de schi în mall în mijlocul deșertului?.. Ai prins ideea. 

Când este bine să mergi în Dubai? Iarna și primăvara ar fi cel mai indicat? De ce? O dată că le faci în ciudă prietenilor și colegilor care au rămas în țară și se luptă cu nămeții și frigul. În al doilea rând, este ceva mai răcoare decât în mod obițnuit. Dacă la 30 de grade Celsiul ți se pare că ar fi răcoare. Oriucm, față de cele 40-45 de grade cât sunt în mod obișnuit în Dubai, clar este mult mai bine.

Emiratele Arabe nu sunt cea mai scumpă destinație, dar nici cea mai ieftină. Depinde foarte mult de modul în care alegi să-ți petreci vacanța. Mergi pe low-cost și lași shopping-ul de-o parte? Sau te bucuri de tot ce poate să ofere acest oraș? Aici costul final ține doar de imaginația ta! În fine, dacă ai în plan să mergi în Dubai în perioada următoare, iată câteva sfaturi și prețuri aproximative:

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.