Streamingul video a devenit din ce în ce mai popular în ultima perioadă, iar un semn este faptul că tot mai multe companii își deschid astfel de servicii. Netflix, Hulu, HBO Go și cât de curând urmează și Disney +. Tot cu plus este și serviciul celor de la Apple, TV+. Însă, istoria platformelor de streaming video este mai veche de atât, iar începuturile sunt ceva mai complicate și cumva combinate. Pe de-o parte, existau servicii de închirat casete video, apoi au apărut servicii de abonamente, iar astăzi avem YouTube.

Deși ai crede că avem YouTube de când lumea, acesta nu are nici măcar 15 ani. Platforma a fost creată de un fost angajat PayPal și a fost activată luni, 14 februarie 2005 la ora 21:13. În tot acest timp, Netflix încă închiria casete video, a trecut pe lângă o posibilă vânzare către BlockBuster și abia în 2007 a lansat platforma online de streming. Cum spuneam, Blockbuster a avut șansa să cumpere 49% din Netflix cu 50 de milioane de dolari, dar s-a răzgândit. Blockbuster a dispărut, iar acum Netflix a ajuns să valoreze nu mai puțin de… 140 de miliarde de dolari. În România s-a lansat abia în 2006, iar de curând a început să preia și producții autohtone.

Însă, lăsând la o parte această istorie întortocheată, dar foarte interesantă, zic să trecem la subiect. După cum ai citit deja din titlu astăzi vorbim despre cele mai scumpe seriale din istorie. Multe dintre ele sunt extrem de vechi, altele au făcut istorie, sau au ca temă principală… istoria. Ai înțeles tu ideea.

Cine ocupă prima poziție și cât de mult a costat? Vedem în materialul de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.