“Fericirea e bună, dar trebuie să te ții de ea…“ Dacă ești în fața unui raft, răsfoiești cartea lui Răzvan Exarhu (Fericirea e un ac de siguranță) și găsești citatul de mai sus scris cu pixul, pe paginile de la început, nu te panica, nu e un exemplar mâzgălit!  Exarhu mai are obiceiul ăsta: să meargă prin librării, să ia câte un teanc creație proprie și să dea cu bățul. Apoi să lase volumele frumos, la locul lor. Să se bucure oamenii…

Fericirea, la el, a venit după o perioadă în care a cunoscut depresia. Pe un ton destul de apăsat, chiar.  Bucătăria l-a salvat. Gătitul, de fapt. Rutina-mantră care i-a permis antreprenorului Răzvan Exarhu să își extindă orizontul comunicării și să se redescopere. S-a lăsat, dar vrea să se apuce din nou.  Un pic altfel. Un pic mai la vedere, mai la stradă. Tot pentru oameni. Altfel… de fapt, a făcut lucrurile de când se știe el. De la primele știri scrise și citite pentru ProFM, acum mai bine de douăzeci de ani.  Pe ton propriu. Exarhu a venit cu sarcasm, umor fin și sclipiri pe radio. Într-o vreme în care ora exactă o dădeau ProTV-ul Andreei Esca și al lui Călinescu și ProFM-ul lui și al lui Andi Moisescu, Dobrovolschi, Craioveanu ori frații Vintilă.

Anul 2017 a însemnat revenirea lui Răzvan Exarhu pe radio. Într-o eră ambiguă, cel puțin în România, cu muzică facilă și emisiuni lipsite de substanță, Rock FM îl lasă să-și facă de cap la “Morning Glory”. Iar lui Exarhu nu-i trebuie alt gen de portavoce. Încet, încet, transpare profilul acelui om care ne adună pe toți pe 102.8 FM, în adolecență.

Morning Glory, Morning Glory….dați cu spray la subțiori!

Morning Glory, Morning Glory…nu mai vă băteți ca chiorii!
Morning Glory, Morning Glory…ce urât miros schiorii!

Le auzi zilnic. Și-ți rămân în minte. Și-ți dai seama că speech-ul lui Exarhu trece neașteptat de ușor spre mase. Răzvan are această calitate: vorbește în imagini, așa cum numai un comunicator prin excelență o poate face. E plictisit de banal, dovadă că Șansa Buzoiană și #ȘcoalaAjutătoaredeJurnalism îi sunt arme în lupta matinală.  Și-n plus, știe toate bancurile pe tema postului la care face emisiunea. Inclusiv pe cel cu playlist-ul învechit. Poate fi Răzvan Exarhu un reper moral? Fiecare decide pentru el însuși.
De necontestat însă, e că vlăstarul de grec din Brăila, îndrăgostit de discurile tatălui și de Phoenix, a devenit una dintre figurile emblematice din media de la noi.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Interviu susținut de BCR.

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    George ar fi foarte fain să-l aduci la interviu cu tine în mașină pe Cătălin Oprișan.( un super jurnalist om de comedie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.