Dragoș Stanca este numele cel mai strâns legat de iCEEfest. De fapt, toată lumea îl știe drept fondatorul acestui eveniment de marketing. Puțini știu însă că el a avut aceeași meserie ca noi, jurnalist, iar acum vreo zece ani a devenit suficient de interesat de marketing încât să ”schimbe tabăra”.

iCEEfest este ”copilul” lui de zece ani de zile. Este cel mai mare eveniment de marketing la care se adună speakeri renumiți de la cele mai mari companii, precum Facebook, Google, YouTube, LinkedIn, CNN, Netflix, Financial Times, Kiip, Techstars, Holition, și mulți alții.

Îi spune ”networking”, însă nu îmi place acest termen pentru că îmi aduce aminte de Radu care meșterește ceva la câte un server prin studio.

Dragoș Stanca este genul acela de om de agenție care s-a apucat să facă un eveniment de promovare a serviciilor și produselor companiei sale după care a descoperit cloșca cu puii de aur în iCEEfest, un eveniment gândit inițial pentru clienții lui a ajuns un festival nu doar regional ci și național de tehnologie marketing și digital în ansamblu. Ai senzația că toată planeta este interesată de digital la iCEEfest pentru câteva zile și asta este ceva rar pentru scena din țara noastră.

Pentru asta poți să îl apreciezi fără nici un fel de reținere, pentru dăruirea cu care face evenimentul  acesta, pentru cum se luptă să aducă cei mai buni speakeri și pentru cum reușește să vândă cele mai scumpe bilete pe care le cunosc eu, la un astfel de eveniment din țara noastră. Și da, îl apreciez pentru cât de scumpe sunt biletele. Este important ca un astfel de eveniment să aibă un prag, o ștachetă ridicată. Prețul biletului selectează, aduce în sală oameni care sunt cu adevărat interesați, companii care au cu adevărat viziune și interes de dezvoltare în această industrie.

Nu aș vrea să văd oameni care pescuiesc după pliante și suveniruri pe holurile acelea, dar faptul că reușește să vândă toate biletele este absolut spectaculos. Și vezi în privirea celor care ajung la iCEEfest că pun preț pe acel bilet. Acea foame, o foame pe care dacă aș putea să o metaforizez, seamănă cu privirea unei hiene uneori. Și asta nu în sensul rău, e o foame de a afla lucruri noi, e o foame de a căpăta nu doar unelte care să te facă mai comptetitiv ci arme care să te facă numărul 1 în industrie. Este o competiție și o luptă pentru supraviețuire și atunci când ai arme mai bune ai șanse mai mari de supraviețuire.

În industria noastră a digitalului, iCEEfest este locul unde poți să îi vezi pe unii dintre cei mai buni. Și pe cei mai slabi ca tine. Poți să îți iei referințe, poți să îți iei idei noi și poți să faci networking. Networking-ul este una dintre armele secrete la acest eveniment și e atât de bun încât uneori bate valoarea anumitor speakeri.

Și mai are ceva, are momentele acelea de ”wow” cum a fost keynote-ul Revolut sau cel de la Netflix. Momente în care afli lucruri interesante și te bucuri că România devine relevantă pentru câteva zile, în cadrul unei industrii care se laudă cu capatiala în Silicon Valley, la Londra în Dubai sau în Hong Kong.

Peste toate acestea mi se pare spectaculos că nu am reușit să spun aproape nimic despre Dragos Stanca, și îmi dau seama cât de valoros este omul, pentru că a reușit să facă un eveniment care să vorbească în numele lui și să ne facă prea puțin interesați de cine este el. Cred că până la urmă Dragos Stanca este iCEEfest iar ceea ce face ele vorbește despre Dragoș Stanca. Pentru asta îl apreciem și vă invităm să îi cunoașteți în interviul de pe Cavaleria.ro

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.