Deși regula barului este să ai un mandat poștal pentru a-l vizita, Make a făcut o excepție și ne-a primit chiar înainte de deschiderea oficială a barului său, Oficiul I. Un loc misterior și cu iz aparte, bine ascuns între clădirile vechi din inima Bucureștiului, unde se joacă cu băuturi pe care de regulă nu le vezi prin toate barurile de nișă. Asta pentru că el folosește în mare parte băuturi craft&crafted.

Ce înseamnă asta? Craft se referă la băuturile realizate după rețete proprii, în distilerii de mici dimensiuni și ambalate manual, în ediții limitate. Cât despre băuturile crafted, acestea sunt realizate de maeștrii după metode tradiționale sau sunt realizate în combinație cu produse craft. Acestea sunt produse de asemenea în cantități mici în ediții limitate. Practic, vorbim despre băuturi speciale, produse după rețetele unor meștrii cu experiență în domeniu, care-și pun amprenta asupra gustului final, dar și al felului în care arată băutura. Un soi de licori artizanale produse după rețete proprii.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Venit în 2002 să studieze medicina la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Marjan Kukuneshoski sau Make pentru prieteni, și-a luat un an de zile să învețe limba română. A ales să se împrietenească cu dulcele grai românesc studiind un an de zile Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, timp în care a lucrat la o cafenea. După un parcurs atât de divers, a ajuns în cele din urmă să-și deschidă o cafenea în inimă Capitalei. Oficiul I, așa cum și-a denumit barul, este amplasat în ce a fost o dată o parte a oficului poștal unu.

Dacă ți-am făcut pofta cu cocktailurile pe care le-am pregătit, vă las mai jos și rețetele pas cu pas.

LILLET – Lillet Vive 

60 ml Lillet Blanc

100 ml apă tonică

garnish : căpșună, castravete și mentă

ALTOS – Paloma

50 ml Altos Blanco

50 ml fresh de grapefruit roz

50 ml apă minerală

10 ml de sirop de zahăr

Garnish: o felie de grapefruit și coaja de grapefruit

MONKEY47 – Monkey Tonic 

50 ml Monkey 47

100-120 ml apă tonică

coaja de grapefruit

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.