VIDEO – Cum să începi pe YouTube, sfaturi de la YouTube

“O să îmi cresc canalul până o să vină #baniidelayoutube”. E visul celor mai mulți vloggeri începători cu care stăm de vorbă. Nu spunem că e greșit să visezi, dar dacă trăiești în România ar trebuie să te mai și trezești. Să faci bani pe YouTube nu este greu deloc dar nu cred că visează nimeni să facă o carieră din clipuri de clickbait cu poze și video “împrumutate” de pe la alții. Dacă vrei să crești o comunitate care să vină pe canal pentru tine și talentul tău, regulile sunt diferite și implică o doză sănătoasă de răbdare și consecvență.

Tu ai venit însă aici pentru tips-and-tricks așa că hai să ți le oferim.

Mai țineți minte că am fost la iCEE Fest, nu? Ei bine, acolo am vorbit despre YouTube cu reprezentanta YouTube România, Mădălina Pangrate. Am încercat să o impresionăm cu toată partea noastră tehnică, cu cele trei camere care făceau streaming live 4K de la fața locului. Mădălina știe însă că poți da lovitura și cu o conservă de telefon dacă filmezi ce trebuie și când trebuie. Ne-a dat câteva sfaturi foarte bune legat de ce ar trebui să facă un youtuber în România, cum să își dezvolte canalul, cât de autentic să fie pe YouTube și alte tips&tricks.

Nu am fost deloc surprinși să auzim aceste lucruri, pentru că sunt exact sfaturile pe care le-am dat și noi celor cu care am vorbit până acum și vi le dăm și vouă. Trebuie să fii autentic, trebuie să ai o calitate cât mai bună a imaginii și a sunetului ca să crești sănătos, pe termen lung. Cel mai mult contează conținutul pe care îl faci.

Content remains (still, always, forever) the f…ing KING

Ah, ca să nu mai vorbim de perserverență… Trebuie să faci măcar trei-patru clipuri pe săptămână, dacă reușești unul pe zi de tip vlog este foarte bine, pentru că YouTube favorizează clipurile de 8-10-12 minute zilnice, încărcate constant.

Să nu uităm de colaborări.

Indiferent cât de mic sau de mare ai fi, este recomandat să colaborezi cu cei din jurul tău. Pentru că doar împreună o să reușiți să realizați ceva mai bine decat de unul singur. Îți vin mai multe idei și dacă o faci în mod constant, publicul tău va aprecia faptul că te asociezi cu youtuberi mai mari sau, bineînțeles, mai mici. Este o modalitate foarte simplă prin care îți crești audiența organic.

Și, poate cel mai important sfat dacă ești la început de drum pe YouTube…

NU te gândi obsesiv la monetizare!

Nu asta trebuie să te intereseze în primul rând. Nici măcar noi, deși suntem mai mulți care creștem același canal de YouTube de mai mulți ani, încă nu ne putem acoperi cheltuielile din #baniidelayoutube, cel puțin nu în România. Întrucât există puține companii care plătesc pentru reclame pe YouTube și atât de mulți creatori de conținut, este normal ca banii să fie puțini. Prioritățile tale ar trebui să fie calitatea și dezvoltarea unei comunități, urmând ca apoi să te gândești la alte modalități creative de monetizare. Cum să începi pe youtube, sfaturi de la youtube, în clipul de mai jos.

După ce crești suficient cât să te poți lăuda că ai o relație cu majestatea sa CONȚINUTUL, nu ar strica să dezvolți relații serioase și solide cu publicitarii. Tot pe scena ICEE Fest am deschis o conversație cu industria aceasta dar am și anunțat ceva la care lucrăm pentru viitorul apropiat. Cavaleria.ro își deschide porțile pentru oameni talentați, care au o poveste de spus și care vor să crească o comunitate mai repede însă la fel de sănătos, alături de noi, cu sprijinul nostru.

Cum poți intra în Cavaleria HUB? Te vom anunța în curând. Deocamdată lasă-ne un comentariu și spune-ne ce fel de poveste ți-ar plăcea să spui comunității noastre de peste 2 milioane de vizitatori pe lună.