Cum faci să devii gamer profesionist? Pentru că deși pare o joacă de timp liber este mai mult decât atât. Este pasiune dar și șansă. Sunt mulți care cred că, e absurd să consideri statul la calculator un sport. Adevărat. Nu poți să compari League of Legends sau DOTA 2 cu cel mai mediatizat sport al secolului…fotbalul. Dar au multe lucruri în comun. De la talent, dedicație și multă muncă la spirit de competiție și milioane de fani. Nu mai zic de bani.

Sporturile electronice sunt un fenomen în creștere. Peste 200 de milioane de oameni urmăresc, anual, atleți digitali, luptând pe calculatoare ori console. Care este miza? Premii de câteva zeci de milioane de dolari. League of Legends are zeci de milioane de jucători în toată lumea, de aceea să ieși din mulțime este destul de greu. Ai nevoie de acel ceva care să te facă mai inteligent decât inamicii tăi. Așa cum este Andrei Pascu, gamer profesionist, pe numele lui de scenă, Odoamne.

Este cel mai renumit jucător român de „League of Legends”, are 23 de ani și joacă pentru echipa americană Splyce, care mai include un român, pe Andrei „Xerxe” Dragomir. Înainte, Andrei a jucat pentru H2k – Gaming.

Cred că jucătorii ca Odoamne sunt niște genii. Pentru că așa cum spuneam și în interviu, cu puțin antrenament, ar deveni printre cei mai buni la șah, la nivel mondial. Un joc mental de altfel asemănător, ca strategie și concentrare, cu League of Legends. Pentru el este un full time job acum, cu un salariu de mii de euro dar și cu zeci de ore de antrenamente zilnice.

Astăzi, Andrei oDoamne Pascu.

 

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

7 Comments

 1. 1
 2. 2

  Ce trebuie să faci să intri în era asta a jocurilor , sunt plecat în afara ţări de apriape un an şi chiar sunt curios de chestia asta.

 3. 4

  Salut. Jocurile pe calculator nu au de ce sa fie sport precum tenisul sau sahul sau fotbalul sau formual 1.
  Ca sa fie sport sau e-sport trebuie sa fie o competie caren sa se desfasuara in lumea reala si nu in lumea virtuala.
  In port in lumea adevarata, sportivii ( lumea ) depun un anumit efort, in lumea virtuala nu e vorba de efort – a face clip cu mouseul sau a da din volan nu e
  un efort considerabil.

 4. 6

  Tot nu ati raspuns la intrebare pe cine contactez sau ce trebuie sa fac ca sa am o sansa sa ajung un jucator profesionist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.