Ne place sau nu, trăim în matriarhat. Noi, omenirea. Și când zic omenirea, generalizez, dar mă refer – normal că știi, misoginule, ieși de sub birou! La alde ăștia, bărbații feroce. Adică… scrie acolo, la carte: statistic vorbind, femeile au condus lumea mai mult decât masculii.  

Ce facem în fața unei astfel de informații? Civilizat ar fi să ne apucăm să scriem un pomelnic plin de recunoștință, să învățăm să zicem mai des “Sărut-mâna!”, să cumpărăm flori și să reținem măcar data primului sărut cu iubita. Până la urmă, câte mame dârze n-au bătut din picior, întorcând fii la război și influențând dinastii? Câte soții aprige n-au jucat șah cu mințile conduse de trup ale unor falnice căpetenii? Câte domnițe cu cosițe parfumate n-au făcut Sudoku din istoria lumii cu un zâmbet? Și pe-atunci nici nu existau atâtea proceduri de albire ca-n prezent. Dar aici este vorba, în primul rând, despre sinceritate. Așa că o zicem deschis: suntem total pe lângă subiect. Ne dăm cocoși, faraoni, centauri-brontozauri. Dar picăm ca muștele la prima dâră de senzualitate inhalată, cică, involuntar.  Suntem tăurașul Ferdinand cu trandafirul în nări. Războiul sexelor a fost câștigat demult de femei, dar nu o vom recunoaște niciodată. Noi, ăștia, omenirea, zic…

Pe de altă parte, nici nu avem ocazia să ne iasă câte o Adriana în cale, zi de zi. Adriana Matei. Rețineți acest nume. Căci astăzi este vorba și despre prospețime pusă într-un context tot mai apăsător. Cel al realității din România. Adriana are 27 de ani și este probabil cea mai cool prezență feminină cu care am schimbat idei în ultima vreme. Și asta nu pentru că – hipsterismul suprem, ce să vezi! –  conduce o mașină sexy, poartă cu naturalețe copleșitoare converși la rochie, are alergie la gluten și intoleranță la lactoză. Hashtag 2017. Adică nu e cool doar pentru că revista Forbes a pus-o în clasamentul celor mai interesanți o sută de tineri de la noi.

Nici măcar pentru că a creat, de la zero, comunicarea pentru branduri mari din zona de fashion. Sau pentru că au ochit-o publicațiile Vogue, The Guardian și PopSugar. Pentru că Instagramul ei va bubui în următoarea perioadă. Ori pentru că o caută englezii și francezii, să-i învețe cum să se îmbrace corect și armonios. Adriana e cool pentru că am redescoperit la ea zâmbetul și substanța. Două trăsături absente, din păcate, la frumoasele românce. Iar apoi, când i-am spus asta, făcând referire la alte nații, am mai primit o lecție.

Adriana face parte din categoria tinerilor care au capacitatea de a lumina o întreagă generație. Mai ales că e născută de Crăciun, în 1989, ziua când Elena și Nicolae Ceaușescu sfârșeau sângeros cu spatele la zid, iar odată cu asta se închidea un capitol sumbru al istoriei noastre. Este, așadar, un copil al Revoluției. Face parte din rândurile acelor tineri care au primit, indirect, de la toată națiunea, ingrata sarcină de a aduce normalitatea pe străzile țării lor.

Să o vedem și, mai ales, să o ascultăm!

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Interviu susținut de BCR.

You Might Also Like

2 Comments

 1. 1

  Salut! George, cum se numea aplicația pe care o foloseai sa transferi fișiere de pe telefon pe PC prin Wi-Fi?
  Știu că ai menționat în câteva videoclipuri dar nu mai țin minte.
  Mulțumesc anticipat!

  • 2

   Cred că se referea la Wetransfer. Le trimite pe mail printr-un link și le downloadezi pe pc. Mai există și Myairbridge pentru fișiere mai mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *