Secretele îngrijirii corporale a bărbatului de succes

Pentru majoritatea bărbaților, produsele de îngrijire personală se rezumă la deodorant, gel de duș, săpun și… cam atât. Chiar și colegii mei stâmbă din nas atunci când văd că mă dau cu cremă pe mâini. Nu fac asta pentru că vreau să am falangele finuțe și catifelate, ci pentru că în mod natural am pielea foarte uscată. Dacă uit de cremă, o zi palmele mele se transformă în scoarță de copac. Ce vreau eu să scot în evidență de fapt, este faptul că nu trebuie să eviți produsele de îngrijire, dacă ai nevoie de ele cu adevărat. Și așa românii sunt mereu pe ultimele locuri în Europa la spălat pe dinți, la îngrijire personală și la folosirea de produse cosmetice.

îngrijire personală

Nu-mi imaginez prea curând o criză de cosmeticale maculine prin magazinele de profil, așa că profită de cele cinci sfaturi pe care ți le-am pregătit. Niște reguli de bun-simț zic eu, pe care ar fi bine să le aplici pe propria-ți peiele, în cazul în care vrei să nu fi asociat cu un om al peșterilor.

Începem cu părul. Ți-am povestit într-un material anterior cum trebuie să te tunzi în funcție de forma capului tău și te sfătuiesc să-l citești aici. E păcat când părul începe să te părăsească, dar este și mai nasol atunci când firele apar în exces în anumite locuri unde nu prea au ce căuta. Mă refer, de pildă, la părul din urechi, la cel de pe ceafă și la sprâncene.îngrijire personală

Tot părul de pe corp are un rol, în special de protecție. Totuși, el nu știe când să se oprescă din crescut, habar n-are când și unde să crească mai mult. Dovadă stă faptul că poți ajunge să chelești la 25 de ani, în schimb să fii de-a dreptul acoperit de păr cât o plapumă pe tot restul corpului. De aceea, e bine să mai ajustezi uneori părul în exces din urechi și nas. Nu doar că arată intestetic, dar chiar te poate încurca.

îngrijire personală

De asemenea, părul de pe ceafă este de-a dreptul dizgrațios și oferă o imagine de tip neîngrijit. Care nu e cool, în ciuda unor legende urbane propagate printre hipsteri. Chiar dacă nu îți schimbi freza prea des ori nu vizitezi frizerul mai des de de două ori pe lună, ar fi bine ca măcar să mergi să-ți dea un contur. Astfel, vei arăta cât de cât îngrijit și te vei simți chiar mai bine. Garantez!

Legat de sprâncene, nu știu cum s-o spun ca să pice bine. Nu sunt de acord nici cu pensatul prea zelos, dar nici cu părul în exces. Nu face greșeala de a te pensa mai rău decât o domnișoară, nu îți arcui și nici nu subția sprâncenele. Nu vei fi mai atractiv pentru femei, ci numai pentru unii bărbați. Treaba ta dacă vrei să arăți efeminat, eu doar te-am pus în gardă. Cel mai bine ar fi să iei doar părul în exces, mai ales din zona în care trebuie să fie liberă, astfel încât sprâncenele să fie separate clar. Ca să nu faci greșeala de-a rămâne doar cu jumătate de sprânceană, mergi la un specialist. Dacă cel care urmează să te penseze are niște sprâncene oribile, mulțumește-i politicos și pleacă. Cu siguranță îți va aplica și ție același tratament.

îngrijire personală

Eu n-am noroc nici de vreo barbă stufoasă, nici măcar de o urmă de mustață. În schimb, îmi apar câteva fire răzlețe de la perciuni în jos, asemănători cu favoriții, pentru cine își amintește moda. Ei bine, și pentru că nu este nici barbă și nici gol, la ceva timp trebuie să bărbieresc acea zonă… Dacă intervenția aia dubioasă se poate numi bărbierit. În fine, ideea este că și acele câteva fire, odată rase, mă lăsau cu o iritație. Asta pentru că dădeam cu lama de sus în jos, de la stânga la drepta, de la Ana la Caiafa. Înțelegi tu ideea. Dar despre modul corect de a te bărbieri am vorbit într-un material anterior. Ideea este că, odată ce te-ai bărbierit, imporant este să folosești un aftershave, un spirt sau chiar și câteva picături de parfum, dacă nu ai alcool la îndemână. De asemenea, poți aplica ulterior și puțină pudră de talc. Aceasta previne iritația și protejează împotriva inflamațiilor.