Cinci obiceiuri de îngrijire de care să ții cont

Poate cel mai sensibil subiect pe care îl poți aborda într-o conversație cu un alt bărbat este legat de “îngrijire”. De fiecare dată când deschid acest subiect sau scriu un articol pe Cavaleria mă gândesc la toți cei care vor sări să critice în comentarii sau pur și simplu vor ignora materialul. ”Îngrijirea este pentru femei, eu ca un mascul feroce 100% ce sunt nu am astfel de griji.” Sunt perfect de acord că este un subiect de care în special femeile trebuie să se îngrijească și nicidecum nu trebuie să fie un subiect de abordat la bere. Însă, asta nu înseamnă să ignori cu desăvârșire orice sfat și să nu ții cont de măcar câteva aspecte importante. Pentru că, până la urmă, dacă partenera ta se dă cu 10 creme doar înainte să se bage în pat lângă tine, cu siguranță nu-i vor plăcea mâinle tale aspre sau să-și pună o periuță de dinți nouă și curată lângă a ta. Cred că știi la ce mă refer, aia pe care nu ai schimbat-o de mai bine de șase luni sau de un an. 

Așa că, astăzi aș vrea să vorbesc despre aceste obiceiuri esențiale. Despre produsele de îngrijire pe care ar fi bine să le folosești, fiindcă despre obiceiurile legate de îngrijirea părului am vorbit deja, cât și despre importanța folosirii cremelor cu protecție UV. Sper că le-ai citit și ți-au fost de ajutor. Și sper să scăpăm ușor, ușor de aceste idei preconcepute și să considerăm îngrjirea un aspect important și pentru noi bărbații. În această idee m-am gândit să-ți prezint cinci obiceiuri de care orice băiat care a trecut de o anumită vârstă și se consideră bărbat trebuie să țină cont.

Periuța de dinți

Cinci obiceiuri de îngrijire

Când a fost ultima oară când ți-ai schimbat periuța de dinți? Sincer! Întreb asta pentru că sunt sigur că mulți dintre noi uităm cu desăvârșire când ne-am cumpărat-o și când ar trebuii schimbată. De cele mai multe ori se întâmplă minunea de-a cumpăra una nouă când efectiv cea pe care o avem nu mai curăță deloc. Ei bine, greșit. Medicii stomatologi recomandă schimbarea periuței de dinți la un interval de trei luni. Conform studiilor, după trei luni de utilizare, capacitatea periuței de dinția de a îndepărta placa bacteriană de pe dinți și gingii se reduce față de una nouă. În plus, perii se tocesc şi îşi pierd capacitatea de a ajunge in locurile greu accesibile. Ceea ce înseamnă o calitate slabă a îngrijirii orale. Mai mult decât atât, medicii recomandă să schimbi periuța după o răceală, gripă sau după o infecție la nivelul cavității bucale. După cum sunt sigur că deduci deja, microbii pot rămâne în perii periuței și pot duce la noi infecții. 

Ai grijă unde și cum o depozitezi. Paharul sau recipientul în care stă cea mai mare parte din timp trebuie să fie mereu curat. Poți alege să folosești un capac pentru protejarea perilor de microbi și praf, dar nu o ține într-un loc închis, mai ales dacă este udă. Periuţa de dinţi trebuie lăsată la aer pentru a preveni înmulţirea bacteriilor.

Lama de ras

Și că tot vorbim de produse de îngrijire și ciclul lor de viață, tu cât de des îți schimbi lama de bărbierit? Sunt sigur că trec luni bune și singurul lucru care te determină să o schimbi este calitatea scăzută a bărbieritului. Da, știu. Lamele sunt scumpe, uneori mult prea scumpe. Însă, dacă nu vrei iritații și alte astfel de neplăceri, specialiști recomandă să schimbi lamele la o săptămână sau după 6 utilizări. Depinde mult și de cât de deasă și dură este barba ta, dar în principiu nu trebuie să o folosești de mai mult de 10 ori. Nu mai vorbec de cei care folosesc o lamă de unică folosință cu lunile sau chiar cu anii. Pe lângă calitatea scăzută a procesului de bărbierit mai vorbim și de o mulțime de bacterii adunate pe suprafața lamei de ras. Așa că, nu te juca cu sănătatea ta și nici cu confortul și schimbă-ți lama dacă nu ai făcut-o deja. 

Caută-ți un dermatolog

Nu mă înțelege greșit. Nu recomand să cauți probleme acolo unde nu sunt sau să mergi la medic dacă nu este cazul. Însă, dacă suferi de anumite afecțiuni ale pielii care poate nu te deranjează pe tine vizual, fă-ți un bine și mergi la medic. Și când vorbesc de dermatolog nu mă refer doar la coșuri. Există o mulțime de afecțiuni mult mai grave și mai importante pe care nu trebuie să le ignori. Fie că vorbim de o simplă eczemă, o urticarie, psoriazis, onicomicoză și așa mai departe, este important să le tratezi cu maximă atenție și importanță. În primul rând pentru sănătatea ta, dar și pentru confortul tău. 

Găsești o mulțime de dermatologi care te pot ajuta să-ți rezolvi problemele, dacă ai vreunele, dar îți pot fi de ajutor și în caz de… alte probleme. De care sper să nu ai parte. Și ca să fiu sincer, din acest motiv îți recomand mai mult să ai o cunoștință în domeniu:)

Folosește uscătorul de păr corect

Indiferent dacă ai pleata-n vânt sau câteva fire pe care le usuci în două minute, este important să folosești corect uscătorul de păr. Nu este mare filosofie, știu. Însă, câteva aspecte ne scapă multora din vedere. Poate tocmai din cauza faptului că vedem acest obicei ca pe o rutină zilnică normală pe care de cele mai multe ori o facem în grabă. Și uite tocmai de aceea trebuie să ții cont de câteva aspecte. În primul rând, nu-ți freca părul cu prosopul până nu mai poți. Chiar dacă vrei să scapi de etapa cu uscătorul, tot nu este bine să faci asta. Prosopul este dur și dăunează firului de păr, mai ales dacă este frecat în exces. Așa că, folosește prosopul doar să elimini surplusul de apă. Dacă ai nevoie și de uscător, nu-l seta la treapta cea mai înaltă și dacă se poate folosește funcția pentru flux de aer rece. Nu apropia prea tare uscătorul de păr și scalp. Dacă simți că te arde pielea imaginează-ți ce simte părul tău. Nimic, că nu are nervi, dar căldura excesivă îi dăunează. Așa că, pe scurt, nu ne frecăm prea tare cu prosopul, nu folosim în exces uscătorul și nu-l apropiem prea tare de scalp.

Curățarea tenului

Cinci obiceiuri de îngrijire

Spune-mi te rog că ai trecut de mult de etapa în care pe polița din baie ai doar două tuburi – unul de șampon și altul cu gel de duș. Înțeleg și știu că nouă bărbaților ne place să fim mai practici, iar un produs de îngrijire în plus ne îngreunează cu mult viața și ne stresează. însă, nu uita de față! Tenul este cu mult diferit față de restul pielii și în nici un caz nu poți folosi același produs cu care te dai pe corp și pe față. Chiar dacă ești un norocos și nu ai probleme cu tenul, un astfel de obicei nu-ți va face bine pe termen lung. Dacă ai fața curață și fără imperfecțiuni, bravo ție! Te invidiez. Însă, dacă ai anumite probleme, nu le ignora sub nici o formă și folosește produsele adecvate. 

Este foarte important să folosești produse pentru curățarea tenului, indiferent dacă ai sau nu probleme. Orașul, mediul în care trăiești și chiar casa ta sunt pline de praf și bacterii, iar cele mai multe dintre ele se așează unde le este cel mai simplu: pe față. Dacă nu mă crezi, când ajungi acasă după o zi petrecută la birou sau prin oraș, curăță-ți fața cu un șervețel umed, de preferat alb, ca să vezi cam câte impurități adună. Chiar dacă faci duș, doar apa în sine nu este suficientă să curețe acele impurități și nici măcar săpunul sau gelul de duș. Dacă ignori acest obicei, în timp te vei alege cu o mulțime de puncte negre, o piele aspră și cu posibile probleme mai târziu. Ți-aș spune ceva și de o cremă de față pentru seară, dar deja cred că este prea mult.