Este ușor de intuit că forma feței tale este cea care trebuie să dicteze stilul și forma părului ce-ți învăluie fața. Fie că ai fața rotundă asemenea unei mingi de bachet sau mai alungită precum o minge de rugby, un model de barbă tot ți se va potrivi. Trebuie doar să ții cont de faptul că barba trebuie aleasă în funcție de parametrii feței tale. Înainte să-ți dai o nouă formă la barbă ia și citește mai jos cum să te tunzi în funcție de forma feței tale. Apoi coboară mai la sud de nas și ocupă-te de barbă.

Față ovală

În primul rând, trebuie să știi că ovalul este în general, forma cea mai plăcută din punct de vedere estetic. Asta pentru că, este echilibrată ca lungime dar și lățime. Practic este o formă neutră, fără unghiuri ascuțite. Aceste aspecte sunt foarte importante pentru că ele dictează modul în care trebuie să-ți alegi tipul de barbă care să ți se potrivească. Având în vedere că fețele ovale sunt deja cele mai plăcute din punct de vedere simetric, bărbații cu această formă pot încerca orice tip de barbă. Deci, dacă forma feței tale este ovală ține minte o regulă mai presus de toate: Încercă să armonizezi forma bărbii cu forma feței. Simplu, nu?

Față rotundă

Dacă ai chipul ceva mai rotunjit, eu zic că ești fericit. Asta pentru că, la fel ca în cazul unei fețe ovale, poți opta pentru aproape orice tip de barbă. Cu o singură excepție: barba să nu fie foarte lungă. Păstrează lateralele mai scurte și lasă părul de sub bărbie să crească mai mult.

Față rotundă cu bărbie alungită

Regulile pentru acest tip de față sunt aceleași ca pentru cea rotundă și ovală, cu precizarea că nu trebuie să fie foarte lungă. Aceasta trebuie armonizată cu forma capului astfel încât să fie redus cât mai mult efectul de față alungită. Evită perciunii foarte stufoși, ciocul sau barba excesiv de lungă în zona bărbiei. Nu vei face altceva decât să semeni cu Piticu Barbă-Cot.

Față pătrată

Așa cum spuneam, forma ovală trebuie să fie etalon, iar de aici în funcție de particularitățile feței tale vii cu anumite ajustări. Cea mai potrivită în cazul tău este o barbă lungă, dar îngustă, pentru a adăuga lungime feței, însă atenție…fără să o lățești. Deoarece fața ta este mai unghiulară decât rotundă, este important să dai forma bărbii pe măsură ce crește. Încercă să o tunzi într-o formă rotundă, mai ovală, pe măsură ce devine mai plină. Astfel vei reduce efectul de cap pătrat, la fel ca și în cazul tunsorilor.

Față triunghiulară

Particularitățile unei fețe triunghiulare sunt: barba alungită și fruntea îngustă. Această formă este una dintre cele mai dificile, mai ales dacă nu ai norocul să-ți fi crecut deja barba. Dacă totuși te-a binecuvântat natura cu ceva păr la sud de nas, ai două opțiuni bune: fie o barbă scurtă, de maxim doi centrimetri, fie una lungă, scurtă pe lateral și rotunjită în partea de jos. Orice formă ar avea fața ta, important este să încerci să creezi o simetrie și să ajungi cât mai aproape de forma ovală.

Față în formă de diamant

Un cap triunghiular combinat cu unul pătrat rezultă o formă de diamant. Frunte și obraji lați combinați cu un maxilar îngust. Asta înseamnă că este mai bine să menții lateralele scurte, în timp ce partea de jos a bărbii trebuie să fie mai lungă. Dar având în vedere că obrajii tăi sunt mai lați, ar fi bine ca părul din acestă zonă să fie mai scurt decât restul de jos. De asemenea, poți da iluzia unei fețe simetrice aranjând barba cu o cremă sau un ulei special.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.