Acest clip nu este pentru toată lumea. Doar pentru cei care au montat vreodată o memorie RAM într-un computer. Sau cei care vor monta o memorie RAM într-un computer. Sau un SSD pe M.2. Sau un SSD normal. Bine, fie, e pentru toți băieții pentru că cu această introducere deja le-am gonit pe fete de pe site.

Sunt aceleași reguli ca la clipurile mai vechi, atenția este cea mai importantă. Acum, revenind la memoria RAM, ai mai jos câteva sfaturi ca să nu o dai în bară. Cu toții am fost începători la un moment dat.

Prima regulă este să consulți manualul când o instalezi. Majoritatea plăcilor de bază suportă kit-uri Dual Channel, și majoritatea memoriilor RAM vin în kit de două. Vezi ce scrie în manual legat de poziționare. De obicei trebuie să le pui în sloturile de aceeași culoare, adică 1 cu 3 și 2 cu 4.

Atunci când le introduci în slot, te rog, apasă pe capetele acestora. Majoritatea memoriilor vin cu radiatoare pentru răcire, iar dacă apeși de centrul memoriei nu numai că nu se va așeza cum trebuie ci riști să rupi cipurile de pe placă. Radiatoarele sunt atât de bine prinse de acestea încât și eu am stricat mai demult câteva kit-uri. Și nu, nu se repară sub nici o formă.

Acum, SSD-ul acela mic, M.2 are nevoie de niște distanțiere. Sunt mici, și de obicei vin cu placa de bază. Asigură-te că atunci când introduci SSD-ul în slot-ul M.2 este perfect orizontal. Prima dată îl inserezi la 45 de grade și apoi prinzi șurubul de siguranță. Cam atât.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

6 Comments

 1. 1

  Salut,

  Incerc sa configurez o statie de lucru T7920 si am o intrebare despre solutiile de stocare disponibile.
  Cele doua optiuni pe care le am sunt:

  – Unitati SSD PCIe M.2 NVMe cu Dell Ultra Speed drive
  – Unitati SSD PCIe M.2 NVMe in compartimentul Flex din fata

  As vrea sa stiu daca cele doua solutii difera doar ca accesibilitate si pret sau daca exista si o diferenta intre vitezele lucru. Totodata as vrea sa intreb si ce controller ar fi ok sa folosesc pentru ca totul sa mearga optim.

  In afara de cele mentionate, configuratia orientata catre performanta include:
  – Dual Intel Xeon Gold 5120 2,2 GHz, 3,7 GHz Turbo, 14 cores, 10,4 GT/s 2 UPI, 19 MB cache, HT (105 watt) DDR4-2400
  – NVIDIA Quadro P4000, 8 GB
  – 96 GB DDR4 RDIMM ECC la 2666 MHz

  Multumesc anticipat pentru ajutor!

  • 2

   Salut. Nu îmi dau seama pentru ce vrei să folosești stația de lucru. În plus, nu sunt familiar cu opțiunile dedicate de stocare de la Dell. Momentan, cel mai rapid SSD NVME este un Corsair MP500, pe care nu îl are mai nimeni în stoc. Așadar, la ce folosești sistemul?

 2. 3
 3. 5

  Salutare,
  Am decis sa fac un upgrade la laptopul meu actual – un ASUS K56CA din 2014, si am mai adaugat o placa RAM de 4 GB asa ca am 8 total acum, si am cumparat si un SSD de la Samsung (EVO 860 de 250 GB) pentru SATA. As vrea sa ii fac o clonare (cu Samsung Migration Tool) pentru a aduce toate lucrurile din C-ul vechiului HDD, dar sa il si partitionez in vreo 4-5 segmente.
  – Cum procedez? Ar trebui sa tin cont de ceva anume, legat de instalare/partitionare?
  – Unii zic ca trebuie facuta si o asa zisa ALINIERE a partitiilor de pe SSD, stii ceva despre acest lucru?

  Merci de timpul acordat,

  • 6

   Salut, nu mai este cazul de aliniere a partițiilor pentru SSD-urile noi. Recomand însă o instalare completă, pe curat, fără partiții. Scade performanța când creezi partiții pe SSD-uri. Renunță dacă poți la unitatea optică, pune HDD-ul vechi în locul ei și SSD-ul în locul HDD-ului. După instalarea pe curat a Windows-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *