Acest clip nu este pentru toată lumea. Doar pentru cei care au montat vreodată o memorie RAM într-un computer. Sau cei care vor monta o memorie RAM într-un computer. Sau un SSD pe M.2. Sau un SSD normal. Bine, fie, e pentru toți băieții pentru că cu această introducere deja le-am gonit pe fete de pe site.

Sunt aceleași reguli ca la clipurile mai vechi, atenția este cea mai importantă. Acum, revenind la memoria RAM, ai mai jos câteva sfaturi ca să nu o dai în bară. Cu toții am fost începători la un moment dat.

Prima regulă este să consulți manualul când o instalezi. Majoritatea plăcilor de bază suportă kit-uri Dual Channel, și majoritatea memoriilor RAM vin în kit de două. Vezi ce scrie în manual legat de poziționare. De obicei trebuie să le pui în sloturile de aceeași culoare, adică 1 cu 3 și 2 cu 4.

Atunci când le introduci în slot, te rog, apasă pe capetele acestora. Majoritatea memoriilor vin cu radiatoare pentru răcire, iar dacă apeși de centrul memoriei nu numai că nu se va așeza cum trebuie ci riști să rupi cipurile de pe placă. Radiatoarele sunt atât de bine prinse de acestea încât și eu am stricat mai demult câteva kit-uri. Și nu, nu se repară sub nici o formă.

Acum, SSD-ul acela mic, M.2 are nevoie de niște distanțiere. Sunt mici, și de obicei vin cu placa de bază. Asigură-te că atunci când introduci SSD-ul în slot-ul M.2 este perfect orizontal. Prima dată îl inserezi la 45 de grade și apoi prinzi șurubul de siguranță. Cam atât.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *