Dăm astăzi din nou o fugă până în lumea sportului, pentru povestea unui brand tare, tare cool, dar prea puţin băgat în seamă pe la noi: Saucony. Poate ai mai văzut încălţări de la ei, dar nu ai ştiut să pronunţi numele, să întrebi ce şi cum. Ei bine, cei de la Saucony şi-au asumat asta, aşa că, pentru a educa publicul, scriau la un moment dat pe cutii “pronunţat sock a knee.“

Saucony vine de la pârâul cu acelaşi nume din Kutztown, Pennsylvania. În 1898, apărea aici prima fabrică a brandului. Suntem la numai doi ani de la primele Jocuri Olimpice Moderne, ca reper în istorie, ceea ce e deloc de neglijat.

Pe atunci, sporturile de echipă nu erau aşa pe val, iar Saucony și-a îndreptat atenția către pantofii pentru alergare. În paralel cu ce se întâmpla în Pennsylvania, este de reţinut ascensiunea unui imigrant rus, Abraham Hyde.  La sfârșitul anilor ‘60, firma lui a cumpărat Saucony, iar noua operaţiune s-a mutat în Cambridge.

Finalul de deceniu șapte regăsea două dintre modelele companiei într-un top zece al celor mai buni pantofi sport pentru alergat din lume. Ușor, ușor,  compania italiană a devenit marca predominantă a lui Hyde, iar compania a fost rebotezată cu actuala denumire.

Oficial, în Europa, Italia este cea mai mare consumatoare de Saucony. Şi lor li se datorează noua ascensiune a mărcii. Un detaliu care face brandul special: au la vânzare un model 100% vegan – aşa îi spun ei. De purtat, nu de mâncat!

Mai multe despre unul dintre cele mai vechi branduri de încălțăminte sport din lume, în materialul de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

One comment

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.