E clar că de gaming nu mă voi lăsa vreodată. De asta am și venit la Cavaleria. Cu toate acestea, a fost departe de mine gândul că voi avea parte de o groază de bunătățuri ca să „îmi fac temele” mai bine pentru tot ce ține de gaming. Un astfel de beneficiu de serviciu a fost întocmai unul dintre cele mai impresionante monitoare pe care am lucrat vreodată. Asta pe lângă specificații și aspect, căci cel mai fantastic lucru la el este cum se văd jocurile. Și nu numai, fiindcă multi-task-ingul e la el acasă, iar când vine vorba despre editat video, nici nu mai vorbesc.

https://youtu.be/eXzuushKRUI

SPECIFICAȚII

Image result for ASUS ROG STRIX XG49VQ SUPER ULTRA-WIDE HDR GAMING MONITOR

După cum spuneam, jocurile sunt interesul meu principal când vine vorba de orice display, dar până să ajungem acolo, haideți să trecem puțin prin specificațiile acestui monitor. Se cheamă ASUS ROG STRIX XG49VQ SUPER ULTRA-WIDE HDR GAMING MONITOR. Da, știu, mai mult nu aveau cum să complice lucrurile. Are 49 de inch pe un aspect de 32:9, vine cu o rezoluție de 3840×1080, adică ai practic două monitoare sudate la mijloc, 144 de Hz delicioși de fluizi în jocuri, FreeSync 2 HDR 400 dacă ai un echipament cu AMD ca placă de video, un mod picture in picture în care poți împărți ecranul, dacă ai mai multe surse la care vrei să te uiți deodată, iar ca intrări dispune de un Display Port 1.2, două intrări HDMI și 2 porturi USB. Acestea sunt cifrele tehnice din spate, dar pe lângă faptul că sunt mai tot de ce ai avea nevoie, nu asta contează la urma urmei, ci experiența.

O EXPERIENȚĂ FANTASTICĂ

Image result for ASUS ROG STRIX XG49VQ SUPER ULTRA-WIDE HDR GAMING MONITOR

În cele 2 luni de când îl folosesc de luni până vineri, nu i-am găsit nici un cusur la capitolul user experience. În primul rând arată fenomenal indiferent ce alegi să faci pe el. Chiar dacă scrii un text pe o jumătate și te uiți pe YouTube pe cealaltă, tot arată grozav. Ori că deschizi Adobe Premiere și începi să editezi în voie cât ai layout-ul întins pe tot ecranul și te gândești dacă îți mai trebuie oare ceva în plus ori e tot ce ai avea nevoie. Iar la capitolul gaming, strălucește! În primul rând, da, trebuie neapărat să ai o mică bestie să rulezi jocuri în 3840×1080 în 144Hz, dar măcar nu îți taxează atât de tare hardware-ul precum ar face-o un monitor 4K. Și vă garantez că atunci când intri în Diablo 3 ori World of Warcraft, Wolfenstein Youngblood sau ce-ar mai fi jocul care suportă rezoluția sa, nu ai cum să mai vrei un monitor normal, nici măcar unul 4K. Fiindcă ai un câmp atât de mare de vizualizare din joc. Eu pur și simplu nu mai vreau să mă întorc voit la un display normal 16:9. Exact asta am zis și în clipul de mai sus în care îl pun la treabă.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.