Nu am fost fanul vechii generații de clasa A. Deși nu e neapărat o mașină rea, ci doar că s-a îndepărtat foarte tare de conceptul cu care ne-a obișnuit Mercedes-Benz până acum. Vechiul A era o mașină prea rigidă, cu focus mai degrabă pe sportivitate. Departe de liniștea și pacea din Stuttgart.

Noul Clasa A, în schimb, este din altă ligă. Cel puțin în varianta testată de noi e aproape la fel de confortabilă ca un Clasa C. Incredibil de bine antifonată iar materialele din interior sunt la un nivel mai sus decât oricare altă mașină concurentă.

Nu e o revoluție că în sfârșit au nimerit un șasiu potrivit pentru A, dar revoluția e la interior. Pentru prima dată în istoria Mercedes-Benz, A-ul este cel care arată pentru prima dată lumii întregi tehnologii noi. Sunt fanul noului sistem de infotainment. În sfârșit Merc-ul are ceva care poate fi comparat cu iDrive-ul de la BMW. Infotainmentul are de-acum o grafică demnă de anul în care trăim și poate fi controlat de-acum și prin atingerea ecranului. Trackpadul de pe consola centrală a rămas și el.

Masaj în scaune? Are de-acum și așa ceva, plus lumină ambientală în toată cabina. E o mașină plăcută la condus indiferent că vorbim de oraș sau drum lung. Te las acum cu testul nostru.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.