Nu am fost fanul vechii generații de clasa A. Deși nu e neapărat o mașină rea, ci doar că s-a îndepărtat foarte tare de conceptul cu care ne-a obișnuit Mercedes-Benz până acum. Vechiul A era o mașină prea rigidă, cu focus mai degrabă pe sportivitate. Departe de liniștea și pacea din Stuttgart.

Noul Clasa A, în schimb, este din altă ligă. Cel puțin în varianta testată de noi e aproape la fel de confortabilă ca un Clasa C. Incredibil de bine antifonată iar materialele din interior sunt la un nivel mai sus decât oricare altă mașină concurentă.

Nu e o revoluție că în sfârșit au nimerit un șasiu potrivit pentru A, dar revoluția e la interior. Pentru prima dată în istoria Mercedes-Benz, A-ul este cel care arată pentru prima dată lumii întregi tehnologii noi. Sunt fanul noului sistem de infotainment. În sfârșit Merc-ul are ceva care poate fi comparat cu iDrive-ul de la BMW. Infotainmentul are de-acum o grafică demnă de anul în care trăim și poate fi controlat de-acum și prin atingerea ecranului. Trackpadul de pe consola centrală a rămas și el.

Masaj în scaune? Are de-acum și așa ceva, plus lumină ambientală în toată cabina. E o mașină plăcută la condus indiferent că vorbim de oraș sau drum lung. Te las acum cu testul nostru.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 3

    Salut Marian&co! Aș vrea să vă cer sfatul într-o problemă: mi s-a cam pus pata pe Peugeot 3008 varianta diesel hibrid model 2013-2014. Se găsește SH pe la 8500-10000 EUR cu kilometri în jur de 140-170.000. Ce mă sfătuiți? Merită să achiziționez o astfel de mașină? Ce probleme aș putea să întâmpin? Mă gândesc în primul rând la baterii… Ideea este că ăsta este bugetul maxim de care aș dispune. Ce alte opțiuni aș avea, având în vedere că aș vrea un hibrid și că sunt o persoana destul de “masivă”. Aș aprecia un răspuns din partea voastră, chiar am încredere în părerile voastre (dacă ați reușit să mă convingeți să trec la Android după ce am avut numai iPhone, începând de la primul model până la X…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.