Doamne, măiculița Domnului, ce-am putut face la Dezgustătorii, cu ocazia ediției speciale de Crăciun 2016. Pentru că Mântuitorul s-a născut în Era Peștilor, am zis să căutăm provocarea în adâncul mărilor. Așa că am pus pe limbă krill vechi de doi ani, o delicatesă extremă de prin Thailanda unde pe uscat sunt la fel de mulți pești ca și în adâncuri. Iar apoi ne-am îndreptat privirile către Marea Rusie, acolo unde peștele face parte din tradiția culinară a locului atât de mult, încât rușii nu concep sărbători de iarnă fără o salată de hering numită „șubă”. Doar că lui Chef Dexter nu i-am dat șubă, i-am dat daună totală, cu niște chestii care l-ar fi făcut și pe Stalin să fugă în Siberia.

L-am lovit pe Dex cu niște dihănii subacvatice găsite la un magazin cu specific rusesc, lighioane de care până atunci nici măcar nu aveam habar că împart aceeași planetă cu mine. Cine Dumnezeu a mai auzit de roșioară? În fine, eu sigur nu. Poate Dex. O scovearză de pește, mai mult solzi și sare decât carne pe el. Cine știe de ce rușii îl consideră o delicatesă? Iaca rezultatul a șapte decenii în comunism! De capelin auzise Chef Dexter, iar burta de somon afumată a recunoscut-o de la prima ocheală. Nu pot spune însă că i-au plăcut exagerat de mult.

La final, am jucat o ruletă rusească, dar în loc de gloanțe am folosit bomboane rusești – una dintre ele, „minată” în mod intenționat cu niște iuțeală turbată. Cine s-a ars și cine a plecat doar îngrețoșat, asta aflați din clipul video de-alături.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

One comment

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *