Corpul tău este o mașinărie complexă, cu motor pe ardere internă, iar asta ar trebui să fie cea mai importantă premisă atunci când plănuiești să treci cu bine peste zilele friguroase de iarnă. Iar aici nu vorbesc despre idilicul așteptat după Moș Gerilă la gura sobei, cu o cană de vin fiert într-o mână și cu porcul sfârâind alături, într-o strachină de lut cu motive tradiționale. Asta poate face oricine, însă de la tine am pretenții mai mari, pentru că ești bărbat. Tu ești cel desemnat de natură să înfrunte elementele vitrege ca să aducă în gospodărie cele esențiale: bradul de sărbători, vinul din pivniță, lemnele din coșer, datoria lui nea Costică din capătul celălalt de cartier, soacra de la autogară, nisip curat la pisică și cadouri la țâncii soră-tii. Ca să enumăr doar vreo câteva, în ordinea importanței.

Eu n-am probleme cu frigul, că-s născut și crescut în municipiul Vaslui, din județul cu același nume, iar acolo o iarnă fără -20 Celsius e ca o nuntă fără dansul pinguinului. Însă colegul meu, Răzvan, e plămădit din alt aluat. Teleormănean, după cum îl acuză chiar buletinul de identitate, a apărut și s-a dezvoltat într-o regiune celebră pentru temperaturi maxime-record și pentru prezență uimitor de mare la vot.

Mărinimos peste măsură cu ponturile de supraviețuire, l-am inițiat pe tânărul și mai puțin experimentatul meu coleg în tainele supraviețuirii pe vreme friguroasă, în mediu urban. Cât de bine i-au prins povețele mele, asta urmează să vedeți pe viu, în clipul video de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *