Conform tradiției de la Dez-gustătorii următoarea victimă la masa grețoșeniilor este Adrian Buga. Deși m-am temut inițial că Adrian nu va fi de acord să-și supună papilele gustative unui tratament atât de barbar, mare mi-a fost mirarea să-l văd chiar încântat să încerce.

O sursă bine informată mi-a dezvăluit că Adrian are stomacul tare și ne va fi greu să îl îngrețoșăm cu ceva. Prin urmare, am ales să profit altfel de prezența lui. Cu siguranță un istoric și critic de artă stie să-mi spună câte ceva despre preparatele cu poveste dar și tratațiunile cu care erau serviți boierii și întâmpinați oaspeții acestora.

Pentru Adrian am gândit un meniu special care să conțină de la mâncare pentru boieri, până la hrană pentru șoferii de camion, de la mâncăruri fine cu ritual de servire, până la cele care implică o lingura din care să sorbi și o manșetă pe care să te ștergi.

Am început ușor cu icre negre (autentice! nu vopsite) alături de unt cu sare de mare și pain pràjit (ne franțuzim în stil fucrulision). A venit apoi rândul unei porții savuroase de ciorbă de burtă pe care i-am servit-o corect, zicem noi. Într-un vas de lut am servit partea lichidă, asezonată din plin cu ulei de măsline și piper, iar burta am așezat-o pe o farfurie, lăsând la alegerea lui cât să servească. Elegant, nu? De aici au urmat și alte preparate pe care Adrian le-a catalogat în stilul caracteristic și pe care te las să le descoperi în videoclipul următor. Poftă bună! Măcar vouă..

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Adrian Buga a fost a cincea victimă la dez-gustătorii. Dacă vrei să vezi reacțiile celor care s-au mai încumetat până acum să-și sacrifice stomacul și papilele gustative la masa scârboșeniilor, te invit să dai click aici. Nu uita de subscribe, like și share!

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *