Acesta este BMW Seria 8. Și cu asta, BMW a acoperit aproape toate numerele de la 1 până la 9. Așteptăm așadar Seria 9. Sau poate BMW îl sare, așa cum a făcut și Apple? Hei!

Dar nu pentru asta ne-am adunat astăzi aici. Ci ca să vorbim despre o mașină care încearcă să acopere un gol imens în sufletele noastre. Un gol imens așa cum ne-a lăsat și Toyota Supra, Nissan Skyline și Dacia Sport.

Seria 8 are un design spectaculos. Știe să atragă priviri. Proporțiile sunt corecte, spatele e lat cu stopuri înguste și lungi, ca să pară serioasă iar aripile spate, well, poți să aterizezi o dronă pe ele, așa-s de late. Dar, eu nu cred că va îmbătrâni la fel de frumos ca originalul. Și aș putea să mă uit la Seria 6 desenată de Bangle ca să-mi dau seama de asta.

Motorul e spectaculos, dar aici nu e nimic nou. Același 4,4 litri, V8 pe care l-am văzut pe toate modelele medii de la BMW. Răspunde bine și prompt dar fără prea multă dramă. Cutia funcționează ireproșabil. Și pentru că totul e atât de aproape de perfecțiune, parcă acestui model îi lipsește ceva. Și nu pot să pun cu degetul. Poate și pentru că am crescut cu vechiul model… E ceva la care am visat cu toții când eram mici.

Nu mă înțelege greșit, îmi place enorm cum se conduce mașina asta, dar nu e de mers tare cu ea, e perfectă pentru un GT cu care să străbați Europa de la un capăt la celălalt. E o colecție de tot ce are BMW de oferit și pe alte modele, pus într-un Coupe Sexy. Și asta nu-l face special.

Dar poate mă lămurești tu mai jos, în comentarii.

 

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Află mai multe despre CASCO Assist: https://allianztiriac.ro/

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Am fost la lansarea noului seria 8. Singurul lucru pe care pot sa îl adaug ca un minus este faptul ca stâlpul de protectie fiind mai în spate, e destul de incomod sa tragi centura. Trebuie cumva sa iti întorci jumate de corp, nu e suficient doar sa duci mana peste umăr ca să iei centura. Mergea pus un sistem ca pe e92, sistem care îți aduce centura de siguranta în dreptul umărului. În rest e o bijuterie, ca și mânerul de la “schimbător” :D ( cu toate ca și chestia asta mi se pare puțin “cocalareasca” ). Super prezentarea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.