Fashion Week New York este considerat evenimentul ce dă ora exactă în industria modei și durează – surpriză – șapte zile. Dar această săptămână a modei nu este unică în lume. De fapt, fiecare mare oraș are câte o reuniune anuală a elitelor din fashion, inclusiv Bucureștiul. Însă cele mai importante asemenea evenimente se desfășoară în metropolele considerate „capitalele modei”. În ordinea importanței, acestea sunt New York, Londra, Milano și Paris. Peste tot, cele mai mari case de modă își prezintă creațiile pe podiumurile principale, iar în cadrul evenimentelor conexe, designeri în ascensiune își fac intrarea în lumea modei. Totuși, nimic nu contează mai mult decât săptămâna modei de la New York.

La New York Fashion Week, designerii, brandurile sau “casele de modă” își afișează cele mai recente colecții, în prezentări care mai de care mai creative. Evenimentele le sunt adresate în special cumpărătorilor și presei, iar rolul lor este să influențeze tendințele pentru anotimpurile actuale și viitoare. Acolo e pelerinajul anual pentru modele, „buyeri”, directori de modă pentru branduri celebre, jurnaliști și consultanți fashion – toți se adună în „Big Apple” ca să dicteze viitoarele trenduri. Pentru unii poate fi surprinzător că la New York e kilometrul zero din industria modei, nu la Paris și nici la Milano. Americanii au luat-o înaintea europenilor atunci când vine vorba de prezentări. Totuși, la capitolul creație, tot europenii sunt pe primul loc, iar la prezentările din New York cele mai așteptate colecții poartă semnăturile designerilor francezi și englezi.

În cadrul New York Fashion Week 2017, au fost prezentate colecțiile masculine de primăvară-vară 2018. Ținutele de pe podium sunt o avanpremieră a modei anului viitor, deci avem de așteptat aproape un an până să putem cumpăra ceva de acolo. Însă cu acest prilej putem trage cu ochiul la ce se petrece în tendințele străzii, la cum s-au îmbrăcat participanții și ne putem inspira pe mai departe. Am făcut o selecție a celor mai bune apariții de pe străzile New York-ului. Unele dintre ele m-au făcut să visez cu ochii deschiși, altele m-au făcut să ridic o sprânceană. Haideți să le admirăm împreună!

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *