Trecerile de la un sezon la altul reprezintă momentul oportun pentru a face unele schimbări în viața ta. Nu știu tu, dar eu mereu simt nevoia să schimb câteceva, fie că este vorba despre o tunsoare nouă, o activitate făcută în premieră sau pur și simplu îmi fac ordine în haine. Fiecare lucru în parte mă face să mă simt altfel și îmi oferă o energie bună, pozitivă.

Ce schimbări să faci? Depinde în primul rând de tine și de lucrurile care te fac fericit. Eu vă propun mai jos câteva idei și vă las pe voi să alegeți ce vi se potrivește mai bine.

Tunde-te

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Una dintre schimbările mele preferate la începutul unui nou sezon este tunsoarea. Nu că aș face schimbări drastice, dar simplul fapt că mă tund altfel sau că schimb frizerul, mă simt mai bine. Îmi schimbă rutina zilnică, dar și felul în care arăt. Este un moment bun, mai ales dacă ești o fire conservatoare, să accepți o schimbare cât de mică. Vei fi uimit ce schimbare majoră vei simți.

Schimbă-ți parfumul

O altă schimbare simplă, dar de efect, pe care o poți face este schimbarea parfumului. La fel ca și frizura, parfumul îl porți mereu cu tine și devine la un moment dat semnătura ta. Mai ales dacă folosești de mult timp același parfum, prietenii și colegii cu siguranță te recunosc doar după aromele pe care le lași în urma ta. Chiar dacă te-ai atașat mult de acele note de parfum, dat fiind faptul că am trecut într-un alt sezon este bine să faci o schimbare. Diferențele dintre parfumurile pentru sezonul rece și cel cald ar trebui să fie primul motiv pentru schimbare, iar mai apoi rutina. 

Dacă pentru seoznul cald notele parfumului trebuie să fie proaspete, freh și ușor aromate, cele pentru sezonul rece trebuie să fie mai sofisticate, mai sobre și mult mai intense. De exemplu, unul dintre parfumurule mele preferate pe timpul sezonului rece este Valentino Uomo. Îți mai pot recomanda Dior Sauvage, Bleu de Chanel sau dacă vrei ceva cu adevărat special Replica ‘Jazz Club’ de la Maison Martin Margiela. 

Fă o activitate în premieră

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Chiar dacă ești genul activ și organizat care are tot programul stabilit o activitate nou reprezintă un punct bun de plecare pentru o schimbare. Fie că vorbim despre sport, artă sau un hobby pe care ai de gând să-l încerci, o activitate nouă nu poate decât să-ți facă bine. Eu, de exemplu, pot spune că am bifat o astfel de activitate. Acum ceva timp am fost la escaladă, în cadrul programului 7Card. Tot atunci îți spuneam că ai la dispoziție o mulțime de activități pe care poți să le încerci. Pe lângă asta, orașele mari sunt destul de ofertante când vine vorba de relaxare și distracție. Fie că alegi să mergi la înnot, bowling, squash sau alegi un curs de dans ori pictură, ieșirea din rutină și diversificarea activităților zilnice îți vor face bine cu siguranță. Știu, știu! Este greu după o zi de muncă sau facultate să te mobilizezi și să faci altceva. Dar măcar încearcă.

Fă ordine în haine și în casă

Poate cel mai important aspect când vine vorba de schimbare este legat de curățenie. Nu mă refer acum doar la șters praful și dat cu aspiratorul. Vorbesc mai degrabă despre organizarea lucrurilor din casă și din dulapul cu haine. Știi și tu că, de-a lungul unui sezon aduni haine noi, le tot amesteci cu cele de toamnă, unele articole zac de ceva timp în dulap poate chiar murdare, aduni o mulțime de lucruri cumpărate din vacanță și așa mai departe.

De aceea este foarte important ca la începerea unui nou sezon să-ți faci ordine temeinică în casă și în dressing. Este bine să arunci o privire peste ce haine și accesorii mai ai, să le sortezi, iar în cazul în care descoperi elemente pe care știi sigur că nu le mai porți să faci o faptă bună și să le donezi. Pe cele care zac de mult timp în dulap, dar de care nu te lasă inima să te desparți ar fi bine să le speli. Chiar dacă le-ai pus în dulap curate, după ceva timp bumbacul acumuează praf și murădrie, iar mirosurile neplăcute pot apărea.

De asemenea, este important să cureți încălțămintea și să o depozitezi într-un loc uscat și curat. Doar nu vrei ca la primăvară, pantofii tăi preferați din sezonul precedent, să arate ca după război, nu?

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.