Cel puțin jumătate din populația Bucureștiului este clasificată ca provincială. Aici includem desigur pe toți cei care nu s-au născut aici și care locuiesc de ceva vreme în oraș ori pentru studii ori pentru serviciu. Mulți dintre aceștia au deja o familie și probabil primul lor copil s-a născut aici. El este adevăratul Bucureștean. Bine, el și Andi Vasluianu. Vorbesc strict legat de locul nașterii nu te pregăti să îmi scrii repede un comentariu dulce.

Szabi Ignácz este un român get beget. Locuiește în Brașov sau cel puțin doarme pe acolo atunci când nu este plecat pe coclauri însoțit de aparatul foto. În rest are un singur scop, să obțină cele mai bune cadre de la înălțime. Investiția în drona pe care o poartă aproape tot timpul cu el este justificată de pasiunea pentru imagine (fotografie și video) și frecvența cu care urcă imaginile pe pagina Visit Brașov de pe Facebook. E drept, sunt subiectiv. E vorba de orașul în care m-am născut și eu și unde mi-am julit coatele și genunchii pe bicicletă. Îmi aduc aminte și acum momentul în care m-am decis să cobor scările din fața blocului pe bicicletă. Primele 3 trepte au fost floare la ureche, însă la ultima bicicleta era deasupra mea. În imaginea de mai jos se află blocul în care am copilărit, cel lung din dreapta jos.

Szabi și-a descoperit pasiunea pentru drone și pentru filmările cu acestea acum câțiva ani. Sigur, background-ul în fotografie îl ajută, însă nu mult. Pe de altă parte pasiunea lui nici nu costă foarte mult. Uite un calcul simplu. Dronă DJI – 2000 Lei, GoPro Hero 4 – 2000 Lei și multe ore de “pilotaj”. După asta poți scoate astfel de imagini ce îți iau răsuflarea.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Mai sunt și alte pagini cu subiect similar. Una dintre ele este București Optimist. Probabil ai auzit de ea, dacă nu atunci îți recomand să treci și pe acolo. Vei vedea acest oraș numai ca o aglomerație de mașini și blocuri gri. La doi ani după ce am ajuns aici și eu am început să văd frumusețea acestui oraș. L-am privit însă cu alți ochi la recomandarea unui prieten. Am căutat frumosul și l-am găsit.

Întrebarea la care revin este: Cât de mult îți iubești orașul? Ai sacrifica zece minute în fiecare zi pentru a face ceva pentru orașul în care te-ai născut? Ieși afară să cureți zăpada din fața blocului atunci când ninge? Ești prezent la adunările convocate de primărie unde se cere opinia locuitorile cu privire la planurile de reabilitare ale orașului? Ce ai făcut tu până acum pentru orașul tău? Nu zic că ai o obligație nici măcar morală, însă totuși, ce ai făcut pentru comunitatea în care ai învățat să dai cu piciorul în minge? Nu ai timp, știu. Pleci de la birou la ora 21 și după o tură prin oraș sau prin Mall ajungi acasă frânt și stresat că mâine vine o nouă zi de lucru.

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.