Nu te lăsa păcălit de ploaia și vântul de afară. Nu, nu încep școlile și nici nu fredonăm “Mere, pere în panere, Prune bune și alune…” chiar dacă asta este senzația pe care ne-o oferă vremea. Să-mi fie cu iertare dacă vă stresez cu problema mea vizavi de vreme, dar mă recompensez față de voi cu lista de activități pentru weekend. Hai, să începem weekendul bine!

VINERI

De opt ori mai furios

Filmul despre drifturi, curse ilegale și mașini modificate a ajuns la seria opt, iar unele voci din anturajul producătorilor spun că ar mai fi loc de ceva continuări. Până unde, nu știu, dar îmi pot imagina. Îl și văd pe Vin Diesel pe o navă spațială mutând Soarele în încercarea de-a scăpa de armata extratereștilor veniți pe Terra să ne fure zăcămintele de petrol. Poate exagerez un pic, dar dacă vrei să știi cum ni s-a părut nouă filmul poți citi aici o recenzie ceva mai blândă.

Spotlight – Bucharest International Light Festival #3

Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight, revine la București între 20 și 23 aprilie, cu o nouă ediție ce reinterpretează peisajul urban al capitalei prin intermediul artei digitale și multimedia. Cele patru zile de festival se pot rezuma prin 22 de instalații de artă, nouă țări participante, video mapping-uri pe clădiri emblematice din București și 7000 de metri pătrați de expoziție. Ca în fiecare an, festivalul începe, în fiecare zi, de la ora 20:00 și se înceheie la ora 23:00.

Maison des Crêpes

Dacă te-ai plictisit de clătite cu sifon ori de pufoasele pankcaces americane, avem o alternativă pentru tine. Este vorba despre crepes, unul dintre cele mai populare deserturi franțuzești. Pe Intrarea Lt. Av. Marcel Andreescu, la nr 15, ești așteptat la Casa clătitelor franțuzești să încerci gustul autentic de clătite făcute cu pasiune și ceva rafinament.

SÂMBĂTĂ

Concert – OCS

Când împlinești 20 de ani de carieră trebuie neapărat să sărbătorești așa cum se cuvine. Cum altfel, dacă nu la Fratelli, alături de fani și invitați speciali precum Cred Că Sunt Extraterestru, RoadkillSoda, The Kryptonite Sparks, Pinholes, Breathelast sau Theory of Mind. Primele 750 de bilete vor avea prețul de 50 de lei, iar următoarele 750 de bilete se vor putea achiziționa la prețul de 60 de lei.

Caju by Joseph Hadad

Conceptul braseriei Caju este unul casual, cu preparate la prețuri accesbile pentru toți doritorii de o mâncare bună la un restaurant de chef clienți. Preparatele au puternice influențe nord africane și sunt asociate preparatelor israeliene. Ca să fii sigur că găsești o masă liberă, trebuie neapărat să îți faci o rezervare – 0753 999 333. Unde? În spatele Anteneului Român.

DUMINICĂ

Festivalul Bucharest ShortCut Cinefest – Short Film Marathon

Festivalul își propune să facă cunoscute cele mai bune proiecte cinematografice independente. Competiția promovează filmul scurt în formele sale diverse, aducându-l într-un spațiu neconvențional, mai aproape de iubitorii de film. Dintre cele peste o sută de proiecte înscrise, au fost selectate cele mai bune zece scurtmetraje în categorii precum ficțiune, student film și documentar. Evenimentul se desfășoară la Teatrul Unteatru, începând cu ora 20:30.

Teatru TimeAholics

Piesa este despre omul contemporan care vrea să facă prea multe, prea repede, cu prea multă încrâncenare. Cariera neapărat una strălucitoare, căsnicia fericită, copii olimpici, viața socială bogată, dar și una virtuală foarte activă. Omul moden le vrea pe toate, dar nu realizează că timpul nu se poate dilata astfel încât să le facă și bine, astfel că apar drame. O poveste bine ancorată în realitatea actuală, o piesă de la care pleci cu multe semne de întrebare și poate, cu dorința de-a schimba ceva în viața ta. La Teatrul Excelsior piesa se joacă de la ora 18:00, iar pentru un bilet trebuie să scoți din buzunar 30 de lei, iar în cazul în care ai norocul de-a fi încă student, doar 16 lei.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *