Serile de board games cu prietenii se numără printre lucrurile care mi-au lipsit cel mai mult în perioada de izolare. Am jucat online unele dintre ele, dar nu se compară cu forfota din jurul unei mese peste care ciocnim pahare și testăm prietenii. Mi-e dor să treacă orele fără să simt sau să ne certăm fără motiv pentru un zar amărât. Dacă nu știi despre ce vorbesc, îți las mai jos o listă cu cele mai bune jocuri de societate pe care trebuie să le încerci cu prietenii tăi. Sunt șocată că încă am colegi care nu știu Catan sau Activity. Poate le prinde bine și lor această listă.

1. Catan. 

Un joc care provoacă rapid dependență, chiar și dacă stai pentru prima dată în fața tablei de joc. Catan se numește insula pe care tu și prietenii tăi o colonizezi. Pace și prietenie la început cu negocieri pe resurse. Doar că insula devine prea mică. Un joc durează aproximativ o oră dar până când terminați cu totul e deja mâine.

2. Pandemic

E doar o coincidență, mă jur. Pandemic este un joc care încurajează la cooperare pentru combaterea epidemiilor. Asta nu înseamnă că nu o să existe certuri.

3. Monopoly

Aici avem o variantă nouă cu POS și card în loc de cash. Mai puțină muncă pentru bancher care nici nu mai poate trișa. Monopoly nu are nevoie de nicio prezentare. E unul dintre cele mai vechi jocuri de societate, succesorul ”The Landlord’s Game” (1903). A pornit ca un studiu economic dar s-a transformat rapid într-un joc de succes.

4. Alias – bărbați contra femei

Nu mai are nevoie de prezentare. Se fac două echipe, bărbați contra femei apoi trebuie să ghicești noțiunile adversarilor.

5. Dixit

Excelent și pentru copii. Un joc de societate simplu și plăcut care îți folosește toată imaginația.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.