Ai o consolă din gama PlayStation 4 sau Xbox One acasă? Atunci ia și notează-ți care sunt jocurile gratis de luna aceasta, nu de alta dar să nu te plictisești în weekend! Fără alte adăugiri, ți-am înșirat mai jos titlurile pe care le vei primi dacă ești abonat PS Plus sau Xbox Live Gold.

Să începem cu fanii platformei de la Microsoft. Primul joc din luna mărțișorului este Trials of the Blood Dragon și îl poți downloada începând cu 1 martie. Dacă ai jucat vreodată Far Cry 3 Blood Dragon sau jocul de tip platformer Trials, află că acest titlu este nici mai mult, nici mai puțin decât produsul iubirii dintre cele două. În esență el rămâne același joc în care sari cu motocicleta de pe o platformă pe alta. Numai că de data asta vine într-o înfățișare nouă și ai la dispoziție un mic arsenal de arme. Estetica retro și coloana sonoră specifică anilor ‘80 vin să îmbunătățească experiența deja iubită de către fanii seriei. În cazul în care nu l-ai încercat, te încurajez totuși să o faci. Mai ales cu un prieten lângă tine. Jocul poate fi destul de distractiv, iar în doi râsetele se vor auzi din ce în ce mai tare.

În cazul în care nu te încântă atât de tare jocul de mai sus, am o veste mai bună! De pe 16 martie vei putea downloada unul dintre jocurile mele preferate. Acesta se numește Superhot și este o experiență cu totul și cu totul genială. Scopul jocului este destul de simplu. Cel puțin la început. La bază, Superhot este un shooter care are elemente de puzzle. Împuști inamicii de sticlă de pe ecran și treci mai departe în următoarea rundă. Nimic extraordinar până aici. Dar treburile se complică destul de tare atunci când începi să progresezi. Deoarece modul în care o faci este unic și inovativ. Dacă în alte shootere timpul decurge normal, află că aici este în sine o mecanică de gameplay. Ca să înțelegi, timpul este influențat în mod direct de către tine. Adică atunci când pășești, împuști sau te ferești de gloanțe exact ca în Matrix, timpul pornește și încetează odată cu mișcările tale. Asta face ca întreaga experiență să fie la fel de senzațională chiar și după ce l-ai terminat de câteva ori.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Doar ca o mică paranteză, aș vrea să precizez faptul că pe PC și PlayStation 4 este disponibil și în VR. Experiența de a fi literalmente introdus în joc este inegalabilă și ți-o recomand cu maximum de încredere. Să trecem în tabăra celei mai bine vândute console din generația aceasta! Pentru abonații PlayStation Plus, din data de 6 martie vei avea parte de două jocuri absolut senzaționale. Voi lăsa ce-i mai bun pentru la final, așa ca voi începe cu Ratchet & Clank.

Chiar dacă nu are vreo legătură, sunt absolut sigur că știi la ce ma refer atunci când spun numele Pixar. Fiindcă la urma urmei, cui nu-i plac animațiile aventuroase extrem de bine scrise și pline de umor? Dacă ar fi să fac cel mai scurt review din lume despre Ratchet & Clank, aș scrie pur și simplu „cea mai bună animație cinematografică pe care am jucat-o vreodată”. Asta fiindcă povestea fantastică împreunată cu mecanicile de gameplay fac acest joc să fie o experiență de neuitat. Atât pentru copii, dar mai ales pentru adulții care se vor minuna la cât de bine poate arăta. După părerea mea, fidelitatea grafică pare că lasă în urmă orice graniță dintre filmele animat și jocurile video. Estetica miraculoasă pur și simplu te face să vrei să mănânci ecranul la propriu. Fiindcă totul pare să fie făcut din delicioasele Jelly Beans. Fără alte completări, trebuie neapărat să îl încerci!

Într-o notă mai sumbră, al doilea joc gratis nu poate fi mai îndepărtat ca tematică de cel anterior. Vorbesc bineînțeles despre Bloodborne. El este făcut de către oameni responsabili pentru seria Dark Souls. Dacă nu ești familiarizat cu ele, te avertizez că experiența de a intra într-un joc Souls este brutală și lipsită de remușcări. Deși am peste 200 de ore investite în această experiență horror, jocul nu devine nici o secundă mai iertător. Atmosfera sumbră și lipsită de speranță mi-a strâns stomacul de fiecare dată când m-am încumetat să-l joc. Nimic despre Bloodborne nu este tipic, nici măcar pe departe.

Estetica are o paletă de culori asemenea unei cripte medievale părăsite de sute de ani. Morbidă, înfricoșătoare și numai când mă gândesc la cât de grotesc sună și arată monștrii din joc, deja mă iau fiorii. Grafica mi-a redat îndestulat sentimentul de neputință într-o lume tragică. Mai grav, atunci când vine vorba de sunet, deja ne adâncim într-un alt cerc din Infernul lui Dante.

Fiindcă coloana sonoră nu face decât să îți îngreuneze inima cu o senzația acută de disperare. Mai ales atunci când te pierzi într-o zonă total nefamiliară și habar n-ai încotro să mergi. Cel mai dureros este că vine ca sarea pe rană atunci când ești singur la o arătanie, care te-a omorât de mai multe ori decât permite bunul simț. Crede-mă, aș vrea să exagerez! Dar dacă vei avea destulă răbdare încât să progresezi semnificativ, vei vedea exact despre ce vorbesc.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Cu toate acestea, totul nu este chiar pierdut. Eu m-am lăsat scufundat în deplinătatea sa și în tot acest dans deprimant între neputință și incertitudine, am găsit o anumită frumusețe. Fiindcă într-o lume care a căzut pradă disperării și nebuniei, există totuși o fărâmă de speranță. Tot dezechilibrul poate fi întrerupt violent de către priceperea pe care o dobândești. Asta face seria Souls să îți redea un sentiment de satisfacție enorm, pe care nu îl vei găsi în alte jocuri video. El nu te ține de mânuță, nu îți spune unde să te duci și unde nu, sau cum să îți dobori inamicii. Și dacă ai destulă răbdare, îți promit că totul din calea ta va cădea pradă baletului sângeros și brutal al lamei tale.

Acum probabil că te întrebi de ce ai încerca vreodată ceva atât de joc chinuitor. Dacă nu pare că îi fac o reclamă prea bună, țin să te informez că eu iubesc acest joc și este unul dintre preferatele mele. De la grafică, la sunet și la dificultatea genială, Bloodborne este titlul pe care orice gamer care caută o provocare dură dar justă, trebuie neapărat să-l încerce.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.