Fără doar și poate, PUBG a dat start valului ce a devenit un tsunami de neoprit, pe nume Battle Royale. Au urmat și alții, iar acum toată industria pariază pe acest unicorn. Dar vom ajunge oare în momentul în care vom avea prea mult Battle Royale?

CEL MAI PUTERNIC IMPACT DIN ISTORIA RECENTĂ

După cum spuneam, primul Battle Royale de impact major este PUBG. Care a fost jucat în total de peste 400 de milioane de jucători, pe toate platformele posibile. Între timp, Fortnite a preluat ideea și a implementat-o puțin diferit. Deși a fost butonat „doar” de 125 de milioane de jucători, cumva a reușit să îi fure lumina reflectoarelor lui PUBG.

Acum se află în topurile, dacă nu chiar în topul celor mai populare jocuri video care au existat vreodată. Nu știu în istoria recentă să fi fost vreun alt tip de joc cu un impact atât de mare și cu o răspândire atât de monumentală precum Battle Royale. Cel mai recent exemplu la care mă pot gândi este modul MOBA din faimoasele Dota sau League of Legends. Sunt sigur că mai sunt, dar acest MOBA cu siguranță a redefinit harta gaming-ului la apariția lui.

AU FOST DETRONAȚI GIGANȚI

Cifrele celor care joacă Battle Royale sunt atât de năucitoare, încât practic i-a obligat până și pe cei mai grei dintre cei mai grei să adopte formula. Mă refer bineînțeles la titanii Call of Duty și Battlefield care odată erau fără rivali în industrie. Nu demult ei erau cei care dictau trendul și acum practic sunt forțați să se conformeze ca să supraviețuiască. Știi că treaba e serioasă atunci când se întâmplă ceva de magnitudinea asta.

Laolaltă, toate aceste lucruri demonstrează că Battle Royale nu este doar ceva efemer, menit să vină și să plece ca la un drive-through de fast food. Ci este aici să rămână, să evolueze, să se răspândească și să se infiltreze în toate genurile de jocuri posibile. Și pe toate platformele posibile, bineînțeles. Fiindcă știm fără echivoc cu toții că popularitatea dispozitivelor inteligente au propulsat aceste jocuri pe culmi nebănuite nici măcar de dezvoltatorii jocurilor.

VOM FI COPLEȘIȚI DE BATTLE ROYALE?

Acum că urmează tranziția irevocabilă a acestor coloși, anume introducerea modului BR în seriile Call of Duty și Battlefield, putem doar specula ce înseamnă asta pentru viitorul industriei de gaming. Ce este clar pentru mine, e faptul că deși fenomenul este în prim plan, lucrurile abia încep să prindă amploare. Voi ce părere aveți? Vom ajunge la suprasaturație cu Battle Royale și se va dispersa, ori va monopoliza totul?

You Might Also Like

5 Comments

 1. 1

  Battle Royale, modul, se va mentine in top pana cad va aparea alt mod mai atractiv, Asa cum, BR a fost un nou mod atractiv atunci cand aparut.

  Si inainte de PUBG, nu cumva a fost H1Z1 care a explodat cu Battle Royale Mode? Eu asa tin minte.

  • 2

   Salut. Ai dreptate, asta spun și eu. Ba da, a fost. Dar m-am referit ca PUBG a fost primul cu un asemenea impact. Nu că literalmente a fost primul :).

   • 3

    Si ca impact H1Z1 a fost primul. Tin minte ca pe Twitch, se strecura des pe langa League of Legends si CS:GO. Nu mai zic de FIFA si Dota pe care le devansa lejer.

    • 4

     Știu ce spui, dar nu a avut amploarea lui PUBG sau lui Fortnite. De aia l-au făcut si Free 2 Play. A avut viață scurtă. Nu e in vizorul tuturor ca ceva mainstream. Eu m-am referit strict de monștrii ăștia.

 2. 5

  E clar, chiar îmi aduc aminte ce mă jucam H1Z1… Battle Royale este de abia la început, vom mai vedea titluri mult mai îmbunătățite și probabil free. PUBG mi-a plăcut la început dar apoi lag-ul a început să mă dispere…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.