Ca număr de metri pătrați, vizitatori și expozanți, Gamescom este al doilea cel mai mare eveniment anual de gaming din lume și totodată cel mai mare din Europa. În alte cuvinte, dacă ești într-adevăr pasionat de gaming, ori mergi la Gamescom, ori urmărești Gamescom.

CÂND, UNDE, CÂȚI, CINE?

Anul acesta evenimentul a avut loc pe 21 – 25 august în Koelnmesse, Cologne, Germania. Ce mă bucur că nu trebuie să rostesc tare numele acela. În total au participat peste 370.000 de oameni și peste 1000 de expozanți. Acum nu îți imagina că a fost o aglomerație de nedescris și că te-ai fi sufocat acolo doar mergând pe jos. În primul rând sunt 201.000 de metri pătrați pentru defilat.

Ok, poate te-ai fi sufocat puțin. Dar uite ce fericit e tipul cu bască verde-albă. Nu îl deranjează. Oricum poți lua oricând o pauză bine meritată, în zonele de recreere amenajate special. Iar de vrei zbenguială, concertele răsuna aproape încontinuu și cu atâtea food truck-uri și răcoritoare la dispoziție, nu îți închipui că rămâi însetat sau flămând. Ai până și o tabără masivă unde poți să înnoptezi și să te joci alături de alți pasionați ca tine.

Atracția principală a fost gaming-ul bineînțeles. Monștri sacri precum Blizzard au urcat pe scenă și au dezvăluit detalii noi despre jocurile lor. A spus cineva Diablo 4? Sincer, răspunsul la întrebarea asta este: DA! Adică, oricine în afară de Blizzard din păcate. Pe lângă astfel de participanți de categorie super-legendară, au participat alte companii precum Bethesda, CD Projekt Red, EA, Epic Games, Microsoft, Sony, Nintendo și mulți, mulți alții care ar umple trei rânduri de pagină ca să-i înșir.

Pe scurt, cei mai importanți actori din industria de gaming au fost la Gamescom și sper că nu le-ai ratat conferințele. Eu încă sufăr că nu am văzut vreun gameplay trailer de la Cyberpunk 2077.

EROII TĂI FAVORIȚI PRIND VIAȚĂ

Fenomenul în continuă expansiune numit Cosplay a fost mai prezent ca în anii precedenți. Pentru cei nefamiliarizați cu termenul, el vine de la Costume Play. Pe scurt, oameni care își fac costume senzaționale și defilează îmbrăcați în cei mai populari eroi din jocuri video, desene animate, filme și așa mai departe. Poți face poze, Instastory-uri ca să te lauzi nu doar că ai fost acolo, dar și că te-ai distrat la maximum. Și dacă asta nu e de ajuns să îți faci prietenii invidioși că nu au apucat să se ducă, îți poți cumpăra suveniruri de la magazinul lor digital.

Acestea sunt doar o parte dintre evenimentele care au loc în fiecare an la Gamescom. Eu unul abia aștept să văd ce trailere și anunțuri vor fi în 2019. Cine știe, poate voi acoperi evenimentul de acolo, special pentru voi.

Acum destul dactilografiat, căci e timpul să vă las cu o mică degustare video.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.