Cele mai bune jocuri ale toamnei

În lumea minunată a gamingului, toamna vine însoțită de lansarea celor mai așteptate titluri din industrie. Eh, și cum nu sunt degeaba pe aici, ți-am pregătit o listă cu cele mai râvnite jocuri video din această toamnă. Hai să le luăm pe rând.

LOCUL 5 – FIFA 18 / NBA 2K18

Începem cu noile iterații din seriile FIFA și NBA. Continuând tradiția anuală, producătorii lor îmbunătățesc puțin grafica și mecanica de joc, dar în principiu rămân la fel. Acum nu trebuie să iei acest lucru ca pe ceva negativ. Cu fiecare titlu consecutiv, experiența este din ce în ce mai bună, iar eu nu îmi amintesc ca o iterație nouă să fie mai rea decât cea anterioară.

Așadar, dacă ești fan fotbal sau baschet și ai îndoieli dacă merită să îți iei și anul acesta noile titluri, eu îți spun „go for it!” pentru că nu ai ce pierde.

LOCUL 4 – ASSASSIN’S CREED: ORIGINS / MIDDLE-EARTH: SHADOW OF WAR

În ultimul timp, seria anuală Assassin’s Creed a suferit o lovitură de imagine destul de puternică, și asta pentru că ultimele jocuri nu au satisfăcut dorințele și așteptările fanilor. Mai ales în Unity, unde bugurile faimoase îți transformau capul personajului într-un ansamblu de doi ochi plutitori, niște dinți îmbrăcați în ceva gingie și o limbă care flutura în bătaia vântului. Din acest motiv cei de la Ubisoft au făcut o pauză de doi ani, ceva neobișnuit până acum, ca să aibă timp să își concentreze eforturile pe un singur proiect și să nu o mai dea în bară atât de tare. După patru ani în producție au ieșit cu acest Origins, și după părerea mea, și-au răscumpărat păcatele.

Noul joc se petrece în Egiptul Antic, și înainte să mă întrebi dacă apuci să vizitezi piramidele, țin să îți spun că te și poți urca pe ele. Titlul este unul foarte reușit, cu o grafică apetisantă, mai ales pe televizoarele 4K. Te poți urca pe absolut orice vezi cu ochii: fie munți, case, temple și chiar faimosul Sfinx, care este mai rafinat ca niciodată.

Hai să sărim și în universul din Stăpânul Inelelor. Shadow of War este al doilea titlu din seria Middle-Earth, și în cazul în care erai curios ce caută lângă Assassin’s Creed, motivul este unul simplu: stilurile de joc sunt foarte similare. Mai ales că primul a încercat vizibil să îl copieze pe cel din urmă. Dar înainte să supăr vreun fan înfocat al unei serii cu această afirmație „deplasată”, îl voi cita pe Oscar Wilde: „imitația este cea mai sinceră formă de măgulire.„ Shadow of War este un joc single-player excelent care a reușit să se afirme pe piață ca fiind unul dintre cele mai bune titluri de acest gen. Părerea mea? Amândouă sunt o plăcere și nu ai cum să dai greși cu nici unul.

LOCUL 3 – CALL OF DUTY: WORLD WAR II

Precum am scris și în articolul despre Beta, această nouă lansare din seria Call of Duty este aici să rămână. Deși ultimul titlu, Infinite Warfare, a intrat în istorie ca fiind cel mai disliked trailer de jocuri video de pe Youtube, cei de la Activision au revenit în forță cu o iterație nouă, reușind astfel să satisfacă gusturile oricărui împătimit de shootere. Competitorul lui direct, Battlefield 1, în care acțiunea se petrece în Primul Război Mondial, are un single-player deosebit de emoționant și un multiplayer care te face să simți adrenalina ca și cum ai fi direct pe front. Dar Call of Duty: WWII vine cu foarte multe surprize într-un pachet deosebit de satisfăcător.

Campania single player în care se desfășoară povestea principală, care bineînțeles că include și faimoasa debarcare în Normandia, durează ca întotdeauna aproximativ 5-6 ore în funcție de stilul tău de joc, și rămâne la fel de solidă și plină de acțiune ca întotdeauna. Multiplayerul își păstrează aceleași mecanici perfecte de shooting pe care le-a avut întotdeauna, cu îmbunătățiri pe ici colo, iar estetica din era respectivă este extrem de bine venită. În final avem și preferatul meu,  Zombie Mode. În cazul acestuia, te aliezi online cu până la alți trei jucători și împuști hoarde dezgustătoare de zombi naziști, care vin să se înfrupte din al tău craniu delicios.

LOCUL 2 – DESTINY 2

În sfârșit și comunitatea de PC au onoarea de a fi introduși în universul din Destiny. Deși primul a fost doar pe Playstation și Xbox, iar acesta a fost lansat inițial doar pe console, iată că după câteva luni, ne putem pierde zeci de ore în acest joc excepțional. Titlul nou îmbunătățește absolut toate aspectele care au dezamăgit în primul joc iar cei de la Bungie, renumiți pentru seria Halo, ne arată că au învățat din greșeli.

Dacă ai jucat vreodată Diablo sau World of Warcraft, îmi voi permite să descriu acest joc ca fiind un Shooter Online RPG, care împărtășește mecanica de loot din aceste titluri. Pentru cei care nu stăpânesc termenul de „loot”, în lumea jocurilor video înseamnă pur și simplu obiecte precum armura sau armele pe care ți le dă jocul ca recompensă, atunci când îndeplinești misiuni, omori tot soiul de inamici sau faci diferite acțiuni. În Destiny 2 ai o sumedenie de lucruri pe care să le faci și garantez că de îți iei și doi coechipieri, va trece mult timp până vă veți plictisi.

LOCUL 1 – WOLFENSTEIN II: THE NEW COLOSSUS

Că să fiu total sincer, în mine a avut loc o luptă destul de aprigă între locurile I și II, dar în final a câștigat Wolfenstein. Cu toate că Destiny îl joc alături de doi prieteni cu care mă distrez fantastic, acesta mi-a câștigat inima. Primul Wolfenstein ieșit în urmă cu trei ani a fost extrem de apreciat în industrie, dar nu am apucat să îl joc. Așa că mi-am zis să-l încerc pe acesta. Ferice că am făcut asta, deoarece pierdeam una dintre cele mai frumoase experiențe din gaming pe care le-am avut vreodată.

Jocul are tente comice care te vor face să râzi cu poftă. Practic intri în rolul Arnold care intră în rolul Terminator și astfel nu se mai satură de nimicit naziști. Și în cazul în care nu am menționat, asta o poți face echipând un arsenal întreg, precum o mitralieră de tanc într-o mână și o bazooka laser în cealaltă. Absolut tot ce apare pe ecran este menit pentru a-ți înghiți gloanțele, grenadele, pumnii sau chiar bărdița. La început ești parcă într-un simulator de scaun cu rotile și nu te poți abține să nu rămâi perplex de ceea se întâmplă în jurul tău. Dar atunci când povestea intră în acțiune, vei rămâne uimit la cât de profund este jocul și chiar această antiteză m-a „vrăjit„ cel mai tare. Ești absorbit direct în narațiunea excelentă, personajele sunt vii și foarte bine conturate, iar fiecare moment tensionat îl simți ca și cum ai face parte din echipă.

 

MENȚIUNI ONORABILE:

SOUTH PARK: THE FRACTURED BUT WHOLE

Numai din titlu îți dai seama că jocul e la fel de caterincă precum e și seria animată cu același nume. Dacă ești fan al primului joc, The Stick of Truth, sau pur și simplu iubești personajele din South Park și mai poftești din acest univers, te rog servește-te fără rețineri, fiindcă și de data aceasta jocul este la fel de amuzant și de bun precum e serialul.

DIVINITY 2: ORIGINAL SIN

Dacă dai o căutare pe Google și cauți orice review la acest joc vei găsi numai note de la nouă în sus și asta pentru un motiv bine întemeiat. Deși este extrem de complex, Divinity 2, reușește să te absoarbă întru-totul și să te seducă neașteptat de tare. Dacă te așezi pe scaun și crezi că vei scapa ieftin cu doar două ore de joc, țin să te avertizez că vor trece minim cinci până când jocul îți vor da în sfârșit pace.

SUPER MARIO ODYSSEY

Deși nu mă pricep prea bine la matematică, calculatorul îmi spune că au trecut peste 32 de ani de la primul Mario de pe Nintendo. O viață întreagă pentru unii, dar Mario e la fel de ager și de abil ca întotdeauna. Nu știu ce mantra sau meditații fac producătorii săi, dar cu fiecare iterație a jocului, mereu îl mențin proaspăt. De aceea și ultima variantă nu face decât să ridice ștacheta. Primind numai note de zece, pe aproape toate siteurile de reviewuri, se pare că odiseea lui Mario îl poartă pe culmi din ce în ce mai înalte. Din nefericire pentru toți care nu și-au cumpărat un Nintendo Switch, nu îl poți găsi pe alte platforme, așa că de te numeri printre acești norocoși, nu mai sta pe gânduri și bucură-te de Mario oriunde ai fi.