Call of Duty WWII BETA – Promisiunea unei reveniri în forță sau doar un zgomot surd ?

Fie că butonezi telecomanda și zăbovești puțin la documentarele despre Germania nazistă ori revezi pentru a inșpea oară „Saving Private Ryan” cu Tom Hanks, este indiscutabil faptul că atmosfera acelui conflict este extrem de captivantă, mai ales pentru noi bărbații. Iar dacă în 2002 – 2003 te-a prins războiul prin răposatele săli de jocuri numite Internet Caffe sigur ai fost recrutat într-una din taberele Call of Duty sau Medal of Honor. Dar indiferent pe ce parte a frontului ai picat, dacă ești ca mine și aștepți de peste un deceniu faimoasa debarcare din Normandia, te invit să citești câteva minute despre experiența mea scurtă cu noul Call of Duty în formă beta de care am avut parte în weekendul ce tocmai a trecut.

Call of Duty World War

Nu vei fi condamnat la tribunalul de la Nürnberg dacă nu ești stăpân peste terminologie și cuvinte precum pre-alpha, beta sau gold te fac să ridici din umeri. Când un joc video se află în beta înseamnă că pentru câteva zile ai acces gratuit la un fragment din modul său online în care dispui de câteva hărți și ceva arme. Acest lucru se întâmplă înainte ca un joc să iasă pe piață deoarece pregătește serverele pentru stresul ce va urma în ziua lansării.

În Call of Duty online ori ești bun ori îți vine să dai cu pumnul în tastatură fiindcă în nici un caz nu este un joc relaxant ci dimpotrivă este foarte antrenant. El nu este doar rapid dar totul decurge cu ceva ce se apropie de viteza luminii și trebuie să fii mereu în mișcare. Hărțile fiind foarte mici nu prea ai ce caută în centrul lor și sfatul meu este să rămâi pe extremități alături de membrii echipei. Asta dacă vrei să depășești cele cinci secunde de durată medie de viață. Totul se reduce la viteza de reacție și la sincronizare fiindcă cine țintește primul rămâne în picioare, teoretic. Trebuie să ai foarte mare grijă când îți încarci arma, ce arsenal să îți alegi în funcție de hartă și obiective, cât de tare să avansezi în spatele liniilor inamice deoarece fiecare secundă irosită te aduce mai aproape de moarte. Practic trebuie să devii aidoma lui Clint Eastwood iar asta o vei putea face după ce ai investit suficient timp în joc.

Call of Duty World War

Dar până să ajungi să deprinzi îndemânarea necesară cu care să-i exasperezi pe alții la rândul tău, trebuie să înfrunți des situații care îți vor testa pragul de rezistență psihică. Ca de exemplu atunci când abia reușești să faci unul, două kill-uri la rând și în timp ce ți se năzărește un zâmbet de satisfacție pe chip ești omorât de vreo trei inși care parcă s-au teleportat în spatele tău numai din ciudă. Deși probabil sună că în multiplayer este imposibil de greu nu totul nu este pierdut. Atunci când deprinzi toate „chichițele” jocului, înveți hărțile, crești în rang sau îți modifici arma preferată după bunul plac, vei vedea că începi să devii din ce în ce mai bun. Iar când te vezi dominând cealaltă echipă chemând bombe din ceruri sau pictând câmpul de luptă cu cocktailuri Molotov simți inevitabil și satisfacția imensă pe care o aduce acest lucru.

Ca moduri online de joc le găsești pe cele tipice în care doar te împuști neîncetat cu cealaltă echipă sau capturezi teritorii strategice, dar pe lângă acestea au introdus și noul stil War, în care trebuie să aperi cu întreaga echipă un tanc leneș și să-l ghidezi spre baza celuilalt. Armele puține pe care le-am testat au fost extrem de savuroase și senzația jocului a rămas aceeași cu care Activision ne-au obișnuit de-a lungul anilor. Acesta este un lucru foarte bun deoarece atunci când alegi brandul Call of Duty nu te aștepți la nimic mai prejos decât la mecanica lor de împușcat care mereu a fost ireproșabilă.

Call of Duty

În nici un caz nu pot da un verdict final deoarece am jucat doar o mică parte din întregul pachet, dar experiența mea alături de Call of Duty World War II beta a fost în mare una pozitivă în care am avut parte de frustrări pe la început dar ulterior și de distracție. El urmează a fi lansat luna viitoare pe 3 noiembrie pe Xbox One, Playstation 4 și PC dar pe lângă modul online care atunci va fi complet va conține și povestea principală, dar mai distractiv va fi modul online cooperativ în care vei putea împușca zombi naziști alături de maximum trei prieteni.

Dacă ai avut tangențe cu seria Call of Duty și ești fan sau chiar nu îți place din varii motive te invit să lași câteva cuvinte mai jos în bara de comentarii.