Dwayne Johnson sau mai bine zis,”The Rock”, se poate mândri cu titlul de al doilea cel mai bine plătit actor în 2017, iar dacă previziunile specialiștilor se vor adeveri ar putea să devină cel mai bine plătit actor al anului 2018.  Din fericire, lucrurile nu se rezumă doar la partea financiară în viață, așa că este timpul să înțelegem cum s-a ridicat personajul atât de sus pe valul pe care merge cu îndemânarea unui surfer de top.

Cea mai recentă peliculă cu el în rolul principal este Rampage, iar recenzia noastră o poți găsi aici. Dwayne Johnson este dovada vie că aparențele înșeală, iar un om poate fi mult mai complex decât rolurile pe care le joacă, în special adevărat atunci când este vorba despre un actor în rol principal în blockbustere de Hollywood.

Însă până să ajungă la acest nivel, The Rock, a trecut printr-o viață mai grea decât halterele pe care le ridică în fiecare zi. Da, depresia chiar poate să afecteze pe oricine, indiferent cât de mare și de puternic este pacientul.

Primii ani ai lui Dwayne Johnson
În cazul acestui munte de om, totul a pornit în 1972, când s-a născut într-o familie cu rădăcini în wrestling. În mod interesant, el nu își dorea să își urmeze tatăl și unchiul în această carieră, preferând să joace fotbal american. Se pare că se descurca destul de bine, ajungând până la Universitatea din Miami cu o bursă pentru sportivi. Așa cum au pățit mulți alții, un șir de accidentări l-a scos de pe teren, așa că a avut nevoie să își îndrepte atenția către o altă carieră. În cazul lui Johnson, răspunsul a venit natural: wrestling.

Inițial, numele său de scenă era Flex Kavana, dar a decis să-și spună ”stânca”, adică The Rock, după doar un an de activitate. Schimbarea s-a produs după ce a făcut echipă cu mai mulți atleți de top din domeniu și a ajuns să câștige luptă după luptă. Deși acest sport nu se compară cu alte discipline de contact din mai multe puncte de vedere, nu poți să negi faptul că ai nevoie de o condiție fizică ieșită din comun ca să-l poți practica.

Apropo, Dwayne Johnson încă este considerat unul dintre cei mai buni sportivi ai acestei discipline, chiar dacă s-a retras. Se pare că wrestling-ul a fost rampa de lansare către Hollywood și pentru John Cena, un alt wrestler pe care probabil l-ai văzut în filme în ultimii ani. De-a lungul carierei în wrestling, atletul născut în California a acumulat 17 titluri WWF/WWE, un rezultat impresionant în sine, după care mulți s-ar retrage liniștiți ”la pensie”.

Următorul pas după wrestling
Trebuie să înțelegem că retragerea nu este o opțiune pentru omul care se trezește la cinci dimineața ca să alerge 40 de minute pe bandă sau să facă exerciții cardio pe stomacul gol. Așa că Dwayne Johnson și-a început cariera de actor. Inițial, era ales pentru personaje negative, așa cum se întâmplă adesea cu cei care au un fizic impunător. Cu timpul, a ajuns să arate că poate și să joace în filme, nu doar să fie un pachet de mușchi gata să livreze câteva replici. Cinefilii înfocați știu că prima sa apariție pe marile ecrane a fost în The Mummy Returns, apărut acum 17 ani. Cu timpul, i-a avut drept parteneri de platou pe John Travolta și Uma Thurman, printre mulți alți actori cunoscuți, iar cele mai recente filme în care a jucat sunt: Jumanji, Baywatch, Central Intelligence, Faster, The Fate of the Furious.

Partea motivațională din povestea lui începe când te gândești că Dwayne Johnson era evacuat din casă cu tot cu părinți când avea 14 ani, iar anul următor și-a salvat mama de la o tentativă de suicid. Recent, actorul a mărturisit că a fost chinuit de depresie încă din acele momente. Pare incredibil să afli că până și un om de statura sa ajungea să plângă din cauza vicisitudinilor vieții, dar povestea sa demonstreză că depresia poate să afecteze pe oricine. Mai mult decât atât, actorul american reușește să colaboreze cu fosta lui soție, pe care a păstrat-o în viața sa pe post de manager.

Rolul preferat al lui Dwayne Johnson, potrivit declarațiilor pe care le-a făcut în trecut, este cel al lui Hercule. Aparent, americanul și-a dorit dintodeauna să-l joace pe Hercule, iar anul 2014 i-a adus un rol principal în această peliculă. Spre deosebire de alte vedete, indiferent de naționalitate, The Rock este foarte activ pe rețelele sociale. Dwayne își respectă fanii și vrea să-i ajute, așa că a lansat în acest an la postul NBC un reality show pentru atleții amatori.

Un concurs găzduit și produs de The Rock
Concursul se numește ”The Titan Games” și este deschis pentru oricine din SUA care se consideră puternic atât fizic, cât și psihic. Chiar dacă nu poți participa, poți să-l urmărești pe Instagram și pe Facebook, unde publică destul de des mici clipuri din viața sa. Cum face și pe Twitter, sub același username.

Dacă mă întrebi pe mine, cele mai interesante materiale sunt cele în care ne prezintă dieta și programul său de antrenament. Acesta din urmă este impresionant prin intensitatea sa, deoarece atletul face pauze de maximum 90 de secunde între serii. De obicei, pauza sa nu depășește 60 de secunde. Acest aspect este esențial dacă vrei să obții rezultate bune la sala de forță, spune Dwayne Johnson. Nu am auzit de vreun antrenor de fitness care să-l contrazică.

O postare distribuită de therock (@therock) pe

Noi adăugăm că trebuie să fii atent și la execuție și la alimentație, două elemente care contează mai mult decât greutățile pe care le ridici la antrenament. Apropo de asta, dacă ești un admirator al actorului american, știi deja că luna martie a acestui an a adus o nouă colecție Under Armour, numită Project Rock. Pe lângă articolele vestimentare personalizate după indicațiile lui Dwayne Johnson, colecția are și un rol caritabil. În orice caz, The Rock își propune să motiveze cât mai multe persoane să-și depășească limitele, atât în viață, cât și în materie de antrenament.

Ce mai urmează pentru The Rock?
Tocmai de aceea am considerat că este oportun să îl aducem în discuție pe omul care nu s-a limitat la o carieră în sport, ci a mers mai departe spre showbiz și vrea acum să îi ajute și pe alții să își schimbe corpul și viața. Celebritatea sa a ajuns la nivelul la care unele voci anunțau, în glumă, că ar trebui să candideze la președinția Statelor Unite ale Americii.

Actorul s-a declarat măgulit de propunere, dar nu intenționează să schimbe făgașul. Între timp, un alt actor american cu un trecut impresionant în lumea sportului și cu experiență în politică nu putea să candideze la acest titlu, oricât de tare și-ar fi dorit să fie eligibil. Da, mă refer la Arnold Schwarzenegger. Spre deosebire de ”Arnie”, The Rock s-a născut pe teritoriul Statelor Unite, ceea ce i-ar permite o candidatură eligibilă dacă și-ar dori asta. Mai sunt doar doi ani până la următoarele alegeri din SUA, deci ”stânca” din California ar trebui să acționeze rapid dacă vrea să devină cel mai puternic om din lume în alt sens al expresiei.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.