Odată cu venirea lunii septembrie, anotimpul cald spre foarte cald s-a terminat iar de acum încolo, activităţile tale se vor desfăşura mai mult în interior. Vizitele la plajă au încetat, ieşirile la terasă se vor împuţina, la fel şi plimbările, însă nimic nu este mai plăcut decât să te întorci acasă, într-o atmosferă calduroasă şi primitoare. Dacă pe timpul verii ţi-ai cam neglijat locuinţa, că doar ai tot fost plecat, acum este timpul să îţi pregăteşti căminul pentru toamnă şi să reîmprospătezi atmosfera, astfel încât să fie în ton cu anotimpul. Nu e nevoie de schimbări majore, tot efortul putând fi concentrat chiar şi într-un weekend.

Porneşte de la curăţenie

Primul pas atunci când vrei să schimbi puţin atmosfera este să faci curat, şi nu doar să dai cu aspiratorul. Pe lângă curăţenia de bază pe care o faci săptămânal, e timpul să acorzi atenţie şi dulapurilor, geamurilor şi cotloanelor neglijate. Scoate tot din dulapuri şi pune-te pe sortat. Dacă ai dat de lucruri pe care nu le mai porţi, donează-le iar pe cele de vară organizează-le în pod sau în diverse cutii. Aruncă un ochi şi prin dulapurile din bucătărie sau prin cămară şi scapă de tot ce e inutil sau expirat. Pentru că vara în oraşele mari este anotimpul prafului, spală perdelele, draperiile, covoarele şi geamurile pentru a scăpa de orice fir rămas.

Acordă atenţie instalaţiilor şi tocăriei

Pe timpul verii, aparatul de aer condiţionat a lucrat la capacitate maximă, aşa că ar fi cazul să îi cureţi şi lui filtrele sau, de ce nu, chiar să îi faci o revizie dacă n-a mai avut plăcerea demult. Şi centrala termică trebuie luată în considerare, având în vedere că urmează luni mai friguroase. Dacă ştii că face probleme sau că se apropie revizia, apelează la un specialist ca să nu ai probleme când ţi-e lumea mai dragă. Nici de ţevi sau tâmplărie n-ar trebui să uiţi, dacă simţi că ceva nu e în regulă. Mai bine schimbi sau repari de acum decât să te trezeşti cu apă în casă sau să rişti expunerea la frig.

Crează mai mult confort

Când vremea de afară devine mai mohorâtă, tot ce îţi doreşti este un pat cald şi confortabil. Treci de la aşternuturile răcoroase de vară la unele mai des ţesute, din materiale mai călduroase. Adaugă şi o cuvertură pufoasă pentru un plus de căldură şi schimbă feţele decorative de pernă cu unele din materiale mai moi şi mai groase, cum ar fi tricotul. Dacă pe timpul verii ai preferat să laşi podelele goale, adu şi câteva covoare cu fire mai lungi.

Puţină culoare

Toamna ne duce cu gândul la frunze arămii, păduri în nuanţe de galben şi portocaliu, scoarţa de copac, cer înnorat. Din punct de vedere coloristic, acest anotimp este cel mai diversificat şi de ce să nu aduci puţin din această bogăţie de nuanţe şi în casa ta. Adaugă accesorii aurii sau din cupru, alege textilele mai sus amintite în nuanţe tomnatice şi fă câteva aranjamente simple din frunze şi ramuri, pentru un plus de creativitate.

Chiar dacă regreţi trecerea verii, îţi poţi îndulci toamna aranjându-ţi locuinţa în aşa fel încât să îţi inspire confort, caldură şi relaxare. Cu accesoriile potrivite şi puţin efort îţi poti crea propriul refugiu tomnatic.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.