Deşi inspiraţia poate veni de la o culoare, o carte, un film sau chiar o aromă, uneori trebuie să îţi întorci privirea spre maeştrii pentru a primi o doză sănătoasă de entuziasm direct în retină. Indiferent de stilul pe care îl preferi sau de lucrurile care te inspiră, unul dintre designerii de talie mondială sigur îl abordează cu succes, nonşalanţă şi grandoare, ducându-l la rang de artă. Vedetele îi adoră iar revistele comentează în detaliu toate creaţiile lor, dar şi tu poţi fura din viziunea şi talentul lor atunci când ai nevoie de idei pentru a-ţi amenaja cât mai elegant locuinţa.

Martyn Lawrence- Bullard- “Pentru mine, luxul modern înseamnă confort.”

Celebrul designer britanic, desemnat ca fiind unul dintre cei mai buni din lume de către Architectural Digest, şi-a descoperit în mod întâmplator vocaţia, atunci când încerca să devină actor în Los Angeles. S-a făcut remarcat datorită stilului său diferit şi cald, dar şi datorită faptului că îmbină cu mare succes elemente din culturi diferite. Stilul său poate fi descris ca având o abordare eclectică, legătura între stiluri fiind creată prin intermediul paletei de culori. Vedete ca Sir Elton John, Kid Rock, Eva Mendes şi mulţi alţii, apelează la talentul său datorită faptului că amenajările sale pornesc de la personalitatea şi stilul de viaţă al clientului. Martyn Lawrence- Bullard adoră să călătorească în toată lumea, această pasiune ajutându-l să îşi găsească inspiraţia şi să creeze interioare deosebite, asemănătoare unor tapiserii multiculturale.

Victoria Hagan- “ Îmi place să creez locuinţe fericite.”

În 20 de ani de carieră, Victoria Hagan s-a remarcat prin versatilitatea cu care a abordat numeroase proiecte şi prin stilul unic şi revoluţionar cu care s-a lansat pe piaţă, încă de la începutul carierei cei de la The New York Times desemnând-o ca fiind unul dintre cei mai cerebrali şi de urmărit designeri. Cu numeroase premii şi apariţii TV sau în reviste de renume, Victoria Hagan s-a impus prin siluete bine conturate, culori deschise şi sofisticate, materiale rafinate, dar şi pentru faptul că se foloseşte cu măiestrie de elementele arhitecturale pentru a-şi scoate în evidenţă compoziţia. Interioarele create de ea pot fi descrise cel mai bine ca un echilibru perfect între elemente clasice şi linii moderne, curate.

Philippe Starck- “ Tot ceea ce fac este un simbol. Totul are un înţeles.”

Francezul Philippe Starck este un fel de supraom al creaţiei şi esteticii, el făcându-se cunoscut atât pentru amenajările interioare originale, cât şi pentru efortul depus ca arhitect şi designer de produs. În lumea designului interior, şi-a impus viziunea printr-o abordare  diferită şi rebelă a conceptelor moderne. El consideră că un obiect sau o amenajare trebuie să fie “bună” înainte de a fi “frumoasă”, spunând că funcţionalitatea şi corectitudinea oferă valoare estetică. Philippe Starck include în amenajările sale mesaje politice subtile şi semnale de alarmă în legătură cu starea planetei, aceste gesturi ducând la obţinerea unor compoziţii unice, inteligente, de tip manifest. Ca estetică, el obţine imagini curate, cu linii simple şi bine definite, folosindu-se de forme fluide şi culori deosebite pentru a crea accente.

Marcel Wanders- “ Luxul începe acolo unde se termină funcţionalitatea.”

Excentricul arhitect şi designer olandez Marcel Wanders s-a făcut remarcat prima oară pentru celebrul “ Knotted Chair”, însă de la crearea acestui obiect de mobilier inedit şi revoluţionar pentru acea perioadă, el s-a menţinut în top prin amenjările interioare ieşite din comun. Marcel Wanders îmbină farmecul boem al eclectismului cu aspectul modern al industrialului. Compoziţiile lui ies în evidenţă datorită alăturărilor spectaculoase şi elegante de culori şi prin combinaţiile inedite realizate: designul rigid al elementelor de inspiraţie industrială cu contururile delicate ale unor obiecte clasice, ceramica olandeză sau andaluză cu metal sau lemn nefinisat.

Jean Louis- Dienot- “ Echilibru şi osmoză”

Deşi a fost mai de curând introdus în topurile marilor designeri din lume, francezul Jean Louis- Dienot a venit cu o abordare proaspătă şi unică ce promite să îşi păstreze autenticitatea pentru mult timp. După cum afirmă chiar îl însuşi, minimalismul nu are ce caută în creaţiile sale, însă nici excesele sau luxul inutil. Interioarele amenajate de el resping puritatea de stil şi se bazează mai degrabă pe echilibru, eclectism bine dozat şi o contopire perfectă între vechi şi nou, creând un limbaj personal şi aparte. Ansamblurile sale se remarcă prin culori stinse, mult alb, străluciri metalice folosite ca accent şi materiale preţioase, folosite cu măsură şi eleganţă.

Deşi în discuţia noastră au intrat doar câteva mari talente care au schimbat complet conceptele despre amenajările interioare, lumea designului este plină de oameni talentaţi, cu viziuni deosebite şi diferite de la care avem ce învăţa şi care ne pot inspira cu realizările lor. În funcţie de gusturile şi dorinţele tale, alege-ţi un designer preferat, sau mai mulţi, a cărui estetică să coincidă cu viziunea ta.

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Tare asta micu: MARCEL WANDERS – “LUXUL ÎNCEPE ACOLO UNDE SE TERMINĂ FUNCŢIONALITATEA.” – Pai la mine unde-i totul vraiste (de la fiica-mea :)P) inseamna ca-i LUX. Pai da – ca exista ea, nu ca sunt SNOB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.