Locuinţa ta te aşteaptă cu braţele sau uşile larg deschise la final de zi şi te ajută să te relaxezi, să te odihneşti, să visezi,  studiezi, seduci sau să îţi sedimentezi prieteniile, dar te poate ajuta să dai jos şi kilogramele în exces. Având în vedere că îţi petreci destul de mult timp din viaţă în casă, mediul creat îţi poate influenţa foarte tare calitatea vieţii, iar cu ajutorul unor trucuri bine puse în practică, locuinţa ta ar putea deveni cel mai de încredere aliat atunci când îţi doreşti să slăbeşti.

Schimbă-ţi vesela

Orice încercare de a da kilogramele nedorite jos începe din farfurie, şi nu mă refer doar la ceea ce mănânci, ci şi la cantitatea pe care o mănânci. Dacă ştii că eşti genul de persoană pentru care contează cantitatea, alege un nou set de veselă şi ai grij ca farfuriile şi bolurile să fie mai mici, ca să îţi micşorezi porţiile. Farfuria tot plină va fi, însă tu vei mânca mai puţin. Un alt truc este să creezi contrast între alimentele pe care le consumi şi vesela. Trebuie să îţi alegi farfurii negre sau albe şi să le alternezi în funcţie de ceea ce mănânci. Poate că aceste schimbări par minore însă în timp vei observa că hainele au devenit brusc mai largi.

Decorează cu oglinzi

Experţii au recunoscut că nu e deloc o idee bună să te cântăreşti în fiecare zi pentru că există riscul să îţi pierzi motivaţia iar ca să eviţi această capcană, dar totuşi să îţi poţi urmări progresele, plasează mai multe oglinzi prin casă. Pe lânga faptul că oglinzile vor arăta foarte chic şi îţi vor decora cu eleganţă locuinţa, ele te vor ajuta să îţi monitorizezi progresul şi te vei gândi de două ori dacă să mănânci toată ciocolata, când te vei simţi supravegheat. Aceiaşi experţi ne spun că trebuie să amplasăm o oglindă cât mai aproape de locul în care iei masa pentru ca metoda să fie şi mai eficientă.

Renunţă la luminile puternice

În urma unui studiu făcut în restaurantele de tip fast-food, s-a descoperit faptul că lumina artificială puternică sporeşte senzaţia de foame şi te face să consumi mai multă mâncare. Renunţă la becurile puternice cu lumină albă şi alege unele cu lumină caldă şi, de preferat, a căror intensitate poate fi redusă după plac. Pe lângă faptul că acest truc te va ajuta să mănânci mai puţin, va crea şi o atmosferă mai intimă şi mai relaxantă.

Creează un spațiu dedicat

Dacă spațiul îți permite poți amenaja chiar o mini sală de antrenament la tine acasă. Nu ai nevoie decât de un stepper de aerobic, o coardă, gantere, o minge de gimnastică și alte accesorii pe care le poți depozita cu ușuriță. În plus, există o mulțime de exerciții specifice pe care le poți face acasă. Genoflexiuni, box în oglindă și joc de picioare, flotări, fandări și așa mai departe. Evident, dacă dispui de un spațiu generos poți amenaja o întreagă cameră cu aparate profesionale. Însă, pentru început, amenajarea unui spațiu mic este mai mult decât suficient. Unde mai pui că există o mulțime de aplicații cu antrenamente dedicate, iar în loc să te uiți la televizor la show-uri culinare ori filme de acțiune, te poți antrena alături de un profesionist.

Bineînţeles că dacă îţi doreşti să mai slăbeşti puţin trebuie să acorzi mai multă atenţie alimentelor şi să dedici puţin timp şi mişcării, însă orice ajutor este binevenit iar locuinţa ta poate fi un aliat de mare valoare.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.