Crăciunul înseamnă familie, cadouri, miros de portocală și stomacul plin cu sarmale și salată boeuf. Dar după toată nebunia cu neamurile care vin în vizită, meritați o relaxare pasivă în fața televizorului. Filmele de la TV sunt la a inșpea reluare, așa că m-am gândit la cinci filme pentru sărbători care se difuzează de la rar, spre deloc.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Șansele sunt că nu ați avut ocazia să vedeți It’s a wonderful life până acum. Din mai multe considerente. Poate faptul că este alb-negru nu vă pasionează, ori faptul că filmele clasice americane nu sunt difuzate la noi. În orice caz, vă garantez că sunteți mai familiarizați cu povestea decât ați crede. Deoarece a fost extrapolată și reutilizată într-o sumedenie de alte producții video. Nu vă stric acum ideea filmului, dar vi-l recomand cu tărie. Chiar și la propriu. Fiindcă merge ceva de încălzit stomacul. Așa… pentru digestie. Mă refer doar la ceva moderat, nu o sticlă.

Alt film frumos, doldora de iubire și dăruire frățească este Die Hard. Tradus la noi, Greu de Ucis. Vă spun din start că ador această serie. Nu doar pe primul, dar mai ales pe al treilea în care apare și inegalabilul Samuel L. Jackson. Dintre toate, acesta este filmul meu preferat de Crăciun. Acțiunea, structura poveștii și performanțele actorilor fac acest miracol vizual să fie o alegere perfectă de sărbători.

Trecem la numărul trei, Singur Aca… glumeam.  M-am ferit îndeosebi de el, fiindcă un om poate suporta doar o anumită cantitate de Macaulay Culkin într-o singură viață. Dar la spectrul opus, putem găsi Gremlins. Un film pe cât de ciudat, pe atât de amuzant. Cu Steven Spielberg ca producător executiv, genialitatea filmului nu încetează să iasă în relief la fiecare întorsătură de situație. În primul rând, comedia de situație și personajele sunt la superlativ. Coloana sonoră nu face decât să amplifice totul la cote maxime.

Dacă vi se pare că sunt vag și nu știți despre ce este vorba, vă asigur că este intenționat. Acum, ca să înțelegeți exact despre ce vorbesc, vă aștept cu drag în clipul de mai sus. Sărbători fericite tuturor!

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.