TEDxCluj 2018 – Connecting The Dots

TED, adică Technology, Entertainment și Design, este numele celebru al unei organizații non-profit care din 1984 își asumă misiunea de-a răspândi idei vizonare peste tot în lume. Conceput acum 30 de ani ca o conferinţă de patru zile în California, TED a ajuns în prezent să-şi susţină misiunea prin iniţiative multiple în întreaga lume. An de an, vizionari și antreprenori își prezintă ideile pe scena de la TED timp de 18 minute, iar ulterior discursurile acestora sunt puse la dispoziția publicului în mod gratuit. Convingerea TED este că ideile vizionare merită să fie răspândite pentru a schimba atitudini, vieți și, până la urmă, pentru a face din lume un loc mai bun.

Numite și TED Talks, prelegerile acoperă o gamă largă de subiecte, de la știință, artă, design, politică, educație, cultură, afaceri, probleme globale, tehnologie și chiar dezvoltare sau divertisment. Pe site-ul oficial TED sunt oferite spre vizionare mii de discursuri, iar în aprilie 2009 prelegerile au fost vizionate de peste o sută de milioane de ori, de un public ce a depăşit 18 milioane de oameni.

În noiembrie 2010 s-a organizat prima conferință TEDx la Cluj, cu tema ”TEDxCluj – Te inspiră la acţiune”. La eveniment au participat zece profesioniști din zece domenii diferite și 99 de oameni influenți, cărora li s-au adăugat jurnalişti şi bloggeri. Anul acesta, conferințele au loc începând cu data de 24 februarie la Opera Maghiară, sub sloganul “Connecting The Dots” – Unind punctele. Conceptul are la bază un citat al lui Steve Jobs: “You can’t connect the dots by looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.” Pe româneşte, în caz că mai era nevoie, asta înseamna faptul că a uni punctele, adică a face conexiuni, înseamnă să înțelegi cum se leagă toate pentru a putea merge mai departe, să conștientizezi de ce trăiești, să găsești canale de comunicare și să construiești poduri, să vezi pădurea dincolo de copacii din față, să creezi ceva ce nu a mai existat până acum, pornind de la tot ce avem deja mai bun, să ajungi la sursă și să folosești cunoașterea ca pe o resursă, înseamnă să te conectezi cu oameni alături de care poți nu doar să lucrezi, ci ai șansa să excelezi.

Gazda evenimentului a fost desemnată în persoana lui Paul Bourne, regizor de teatru la Universitatea din Cambridge. Conferința sa de pe ted.com a fost urmărită de aproape trei milioane de ori. Acum vei avea șansa de a-l vedea live. Coach speaker este fondatoarea MagiCAMP, Melania Medeleanu, iar printre speakeri se mai numără Ernesto Sirolli, autor și speaker TED, Dana Gonț jurnalist și bloger, Andrei Chivote Amărășteanu, artist și arhitect, precum și mulți alții.

TEDx

Biletele pot fi achiziționate direct de pe site-ul TEDxCluj. Prețurile încep de la 39 de euro și ajung până la 150 de euro. Suma include accesul pe întreaga zi la toate discursurile, dar și vizite în zona de expoziție.