Weekendul acesta se dă startul mai multor evenimente culturale așa că, lista de activități este plină, pentru toate gusturile. Trebuie doar să vă organizați bine, căci eu în locul vostru aș face cumva să ajung la toate.

VINERI

BurgerFest / 19 – 21 mai

Să începem lista cu ceva bun, mai exact cu burgeri. De câțiva ani încoace, Bucureștiul s-a umplut de baruri și restaurante ce se laudă că ar prepara cei mai buni burgeri din oraș. Fie că vorbim de cei clasici, cu sosuri speciale, cu turfe sau pentru vegani, alegerea celui mai bun devine din ce în ce mai grea. Ca să ne ușureze alegerea, cineva s-a gândit să organizeze un festival al chiflei cu carne de vită tocată (și cu mult cașvacal și bacon pentru mine!!), dar și o competiție la care să se stabiliească cel mai bun buger din oraș. La concurs vor participa atât bucătari profesioniști, cât și  amatori, bucătari ocazionali și oameni care au convingerea că gătesc bine și cred că pot oferi un preparat gustos. În cele trei participanții se pot delecta cu o varietate mare de burgeri și produse de fast-food, muzică, bere și cidru. Biletele se pot cumpăra de la intrare: o zi de festival costă 17 lei, iar pentru toate cele trei zile, 49 de lei. Ah, era să uit. Evenimentul se desfășoară la Verde Stop, pe Barbu Văcărescu 162-164.

Festivalul Multiculturalității 19 – 21 mai

Pentru gurmanzi și pasionații de preparate și obiceiuri multiculturale, evenimentul din Parcul Titan este perfect. Festivalul se organizează anual în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru acest eveniment. Bucureștenii vor avea acces gratuit la spectacolele organizate și vor putea admira costume tradiționale, mâncăruri specifice și elemente de cultură națională. Evenimentul începe în toate cele trei zilele de la ora 10:00 și se încheie la ora 21:00.

Cel mai bun film weekendul acesta

O comedie spumoasă pe care ți-o recomand cu plăcere. Dacă nu îți pare cunoscut titlul în engleză (How to be a latin lover), caută în programul cinematografelor “Cum să fii amantu’ la femei”. Da, traducerea este mai mult decât ciudată, aș putea spune, dar filmul nu este nici pe departe așa. Treaba stă în felul următor: Eugenio Derbez în rolul lui Maximo, este un tânăr foarte chipeş care visează să devină bogat fără să aibă nevoie să muncească măcar o zi în viaţa lui. Latino lover-ul nostru își face o carieră din seducerea doamnelor bogate şi mai în vârstă, şi se însoară cu o femeie de două ori mai în vârstă ca el. Toate bune și frumoase până când, iubita lui care ajunsese la 80 de ani, îl înșeală cu un bărbat mai tânăr decât el. Aventurile încep cu adevărat în momentul în care Maximo este dat afară din luxoasa vilă și trebuie să își găsească un loc unde să stea. De aici, comedia escaladează din ce în ce mai mult. Filmul rulează începând de astăzi în toate cinematografele din țară.

SÂMBĂTĂ

Fratellini

Luăm o mică pauză de la evenimente și vă recomand să treceți pragul unei cafenele foarte dragi mie. Acest locușor mucuț este fratele mai mic și mai alintat al clubului Fratelli, așa că respectă standardele de calitate impuse de fratele cel mare. Bistro-ul este unul destinat mic-dejunurilor și brunch-urilor și este deschis zilnic de la 8:00 la 20:00. Dacă ajungi seara târziu, nu-ți face griji. Te poți muta vizavi la Wonderful. Ca să îți fie mai ușor să îl găsești, îți spun că localul este poziționat la parterul Ethos House. Terasa oferă o priveliște plăcută spre Lacul Floresca, dar și o oază de liniște. Daca ajungi aici la prânz, poți servi fie fructe de mare, paste sau diferite preparate pe bază de carne de vită, la prețuri cuprinse între 20 și 40 lei. Pentru rezervări: 0733 229 229.

Noaptea Muzeelor 2017

Evenimentul are loc anual și oferă celor interesați o noapte a culturii cu posibilitatea de a vizita gratuit, la ore neobișnuite, muzeele din toată țara. Oferta muzeelor și a evenimentelor este foarte bogată, 145 de muzee și organizații partenere care vor propune evenimente deosebite ce pot încânta ochiul oricărui vizitator. Printre obiectivele turistice ce pot fi vizitate anul acesta se numără Castelul Bran, Complexul Muzeal Național Astra, Muzeul Național al Aviației Române și multe altele. Pentru lista completă a destinațiilor și programul acestora, aruncă un click aici. Evenimentul începe pe 20 mai și ține până la data de 6 iunie 2017.

Romanian Design Week 2017

Romanian Design Week este evenimentul anual care promovează designul românesc contemporan. Este primul proiect dedicat în întregime designului, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. Ediția aniversară de anul acesta, cu numărul cinci, se desfășoară între 20 și 28 mai, la București. Cea mai amplă și mai cool manifestare a designul românesc va include, ca în fiecare an, pe lângă expoziția centrală organizată de The Institute și un circuit al evenimentelor și spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia.

Festivalul RO-Wine 20 – 21 mai

Weekendul acesta, vinurile de top românești, cunoscute în întreaga lume, cu sortimente internaționale de prestigiu, se reunesc pe 20 și 21 mai 2017. Anul acesta,  ediția a doua a festivalului va aduce spre degustare peste.. ține-te bine, 350 de vinuri. Aparținând producătorilor autohtoni și internaționali, vinurile sunt atent selecționate pentru a oferi consumatorilor o paletă largă de gusturi și arome. The Wine Festival of Romania are loc la Fratelli Studios și sunt așteptați atât profesioniștii, cât și pasionații ce-și doresc să descopere cât mai mult din secretele acestui domeniu. Dacă ne urmărești de mai mult de un an, cu siguranță cunoști pasiunea noastră pentru vin, iar aici ai câteva dintre materialele pe care noi le-am făcut pe această temă. Pentru bilete dă un click inspirat aici. Ne vedem la un pahar de rosé?

DUMINICĂ

Hai la picnic!

Cea de-a treia ediție de Picnic la Roaba de Cultură va avea loc în Herăstrău, zona Pescăruș, în weekendul 20-21 mai. Două zile de muzică cu artiști locali și internaționali, târg de vinyl-uri, ateliere creative, badminton și voleyball, mic dejun și tapas delicioase, limonade și vin, jocuri pentru copii. Picnicul începe la ora 11:00 și se termină puțin după ora 17:00, iar pentru mai multe detalii dă un click aici.

Vivaldianno – City of Mirrors

Terminăm weekendul cu o porție de cultură pe ritmuri de muzică baroc. Spectacolul muzical 3D inspirat de viața și opera geniului baroc Antonio Vivaldi, va ajunge în premieră la București oferind o experiență impresionantă pentru orice iubitor de muzică. O poveste vizuală tridimensională, artiști de prestigiu de pe trei continente și o coregrafie exceptională se împletesc cu cele mai noi tehnologii audio-video. Spectacolul de la Sala Palatului începe la ora 19:00, iar biletele pot fi cumpărate de aici.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *