Nu știu ce crezi tu dar eu eram convins că uraganele și toate calamitățile din ultimele două luni vor inspira mințile luminate de la Hollywood să facă un film. Mă miră doar rapiditatea cu care s-au mișcat scenariștii. Dacă după un film cu super-eroi avem de așteptat chiar și un an, pare că subiectul ăsta fierbinte i-a impulsionat să se miște foarte repede. Dacă nu te-ai prins încă vorbesc despre Geostorm – Pericol global. Titlul nu mai are nevoie de nici un fel de explicație pentru că ne oferă o imagine clară a subiectului, o furtună globală.

Gerard Butler interpretează rolul principal și revine astfel în atenția publicului sub îndrumarea lui Dean Devin, care debutează acum şi ca regizor, după ce a devenit cunoscut ca scenarist şi producător al SF-ului de referinţă “Independence Day”. Și cu acest mic detaliu în plus, îți mai spun că Geostorm seamănă mult, dar foarte mult, cu Ziua Independenței. Scenariul este cât se poate de previzibil și din ce în ce mai folosit în ultimii ani, mai ales în filmele americane. Mai pe scurt, evoluția și tehnologia se pot întoarce împotriva nostră, chiar și atunci când ajung pe mâinile cuiva cu interese meschine.

Efectele sunt bune, dar nu spectaculoase, iar acțiunea este un pic galopantă. Dacă începutul este lin, după câteva minute  toată acțiunea începe brusc și fără oprire. Nu că ar fi neapărat ceva rău, dar nu-ți permite să empatizezi cu personajele sau să ajungi să le cunoști ceva mai bine. În plus, dacă nu ești foarte atent, riști să te pierzi în detalii precum “înainte cu trei ani”, “după trei ani”, dar sunt detalii peste care poți trece ușor.

Alături de actorul principal Gerard Butler mai joacă și românca Alexandra Maria Lara, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Daniel Wu și Eugenio Derbez. Andy Garcia joacă rolul președintelui Statelor Unite ale Americii. Deși m-aș fi așteptat la imaginea unui președinte mai apropiată de cea reală, mai ales că vorbim despre un film cât se poate de recent, acesta nu are nimic în comun cu celebrul Trump. În fine, Andy Garcia s-a potrivit foarte bine în acest rol, deși nu are prea multe replici.

În concluzie, filmul este un mare clișeu, efectele speciale ce îl mai salvează pe ici pe colo, doar au costat 120 de milioane de dolari. În rest, povestea este aceeași, un mister ce trebuie rezolvat, într-un timp rapid, ceva tensiune, un pic de umor şi mai ales un mesaj serios despre felul cum tratăm planeta. Filmul a avut premiera la Los Angeles şi va intra în cinematografele de la noi la sfârşitul săptămânii.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Îți mai spun doar că filmul Geostorm rulează din 20 octombrie în formatele 3D, 2D, IMAX şi 4DX. Eu l-am văzut în format IMAX și deși mă așteptam la ceva mai spectaculos, nu este neapărat un film ce merită neapărat experiența IMAX.

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
    • 2

      Și eu îmi doream să îl văd. Nu m-a uimit, dar nici nu m-a dezamăgit.. prea rău. Toate cele bune!

  2. 3

    Eu l-am vazut in 26.oct. in 3d. Am avut o peripeție cu biletele( le-a pierdut un prieten dar am intrat pe bonul fiscal), o criza de ras inainte sa inceapa filmul si o criza de plans dupa ce s-a terminat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.