După succesul din 2013 înregistrat de prima parte a bătăliei dintre roboți și monștri în regia lui Guillermo del Toro, filmul primește o a doua parte ce se anunță a fi cel puțin la fel de bună. Dacă prima dată filmul a fost regizat de Guillermo del Toro, care, apropo, a primit nenumărate laude, de data aceasta rolul de regizor i-a fost atribuit lui Steven S. DeKnight.

Programul Jaeger devine una dintre cele mai puternice forțe de apărate globală din istoria omenirii, odată cu victoria de la Breach, adică din prima parte a filmului. Astfel, cei mai buni și mai străluciți dintre piloți trebuie să devină următoarea generație de eroi, gata să salveze planeta în cazul unuei noi invazii. Deși pare să fi fost o victorie definitivă, lupta nu s-a terminat încă, alte pericole așteptând momentul să atace din nou. Kaiju, rasă de extratereștrii colosali care ies dintr-un portal interdimensional și vor să distrugă planeta, atacă din nou. Așa cum era și normal, la amenințări noi este nevoie de oameni și de tactici noi. Fiind un pericol chiar mai mare decât acum zece ani, Jaegers, giganții roboți de război, pilotați de doi oameni pentru a face față încărcăturii imense neuronale implicate în manipularea lor, nu mai sunt la curent cu această sarcină.

Astfel, este nevoie ca supraviețuitorii primei invazii, alături de noile personaje, să inventeze o modalitate de a surprinde inamicul uriaș, mizând pe noile strategii și atacuri defensive. Planeta albastră aproape ruinată și întreaga populație amenințată au nevoie mai mult ca oricând de tactici bune și decizii strategice cât mai eficiente.

Mă opresc aici din a-ți povesti pentru că ar fi păcat să-ți stric plăcerea de a vedea filmul. Când vine vorba de imagine și efecte speciale, puține lucruri sunt de criticat. Dacă acum zece ani efectele speciale au fost impecabile, ar fi fost aproape imposibil să avem acum parte de o un CGI de proastă calitate. Dacă mi-aș propune să fiu cârcotaș aș putea spune că acțiunea a escaladat cam rapid, iar în unele momente tensiunea nu este suficent de convingătoare. Dar asta doar dacă aș lua filmul la bani mărunți. Totuși, eu m-am bucurat de acțiune și am plecat cu un sentiment plăcut de la film. Cumva mulțimit că omenirea a mai reușit să înfrângă un dușman. Unul redutabil chiar.

De vineri, 23 martie 2018, filmul rulează în toate cinematografele din România.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.