Black Panther este o apariție recentă în universul Marvel și ne aduce o noutate pentru unii – un super-erou de culoare. Din fericire, discutăm despre o falsă premieră, pentru că lista de super-eroi de culoare este mai lungă decât credeai. Este suficient să te uiți pe Wikipedia, dacă nu mă crezi. Oricum, probabil că ai văzut filmul Hancock cu Will Smith, în rolul principal.

Revenind la recenzia de film pe care o așteptați, trebuie să vă marturisesc faptul că nu sunt un fan al universului Marvel. Pur și simplu nu m-au prins filmele cu super-eroi, preferând alt fel de pelicule de acțiune în defavoarea acestora. Vestea bună este că mi-a cam plăcut. Acțiunea începe cu prezentarea țării africane Wakanda și a prințului moștenitor, T’Challa. Pe lângă rolul de prinț, interpretul rolului principal este și Pantera Neagră, adică un fel de apărător al ținutului. Apariția Panterei Negre nu este o surpriză pentru că personajul a fost introdus încă din Captain America: Civil War, iar evenimentele din această peliculă se derulează după cele din filmul lansat în 2016. Practic, țara fictivă Wakanda are un secret bine păstrat, pe care aceștia îl protejează cu orice preț. Eroul principal trebuie să demonstreze că merită să fie rege și apoi să conducă națiunea în direcția corectă, ceea ce îl duce și prin câteva transformări personale.

La fel ca în alte filme de la Marvel, rolurile principale au ajuns la actori cu multă experiență în domeniu, deși nu le știi numele fără să te gândești puțin la treaba asta. În primă fază, l-am recunoscut pe Forest Whitaker, ca apoi să aflu că a jucat și fiul său în aceeași peliculă. S-ar putea să o recunoști și pe Lupita Nyong’o, care a devenit cunoscută la nivel global cu rolul din ”12 Years a Slave” și a continuat cu câteva apariții în Star Wars, printre altele. Ambii joacă cu talent rolurile de personaje de sprijin pentru eroul principal, interpretat de Chadwick Boseman.

Ca de obicei, Stan Lee face o apariție scurtă în peliculă, așa cum îi place scenaristului responsabil pentru numeroase block-bustere pe care le-a semnat în ultimele două decenii. Filmul rulează deja în toate cinematografele din țară.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

5 Comments

 1. 1

  Ce imbecilitate de articol… Ce conteaza daca actorul este “de culoare” sau nu. De cand avem noi treaba cu negrii si cu rasismul american?

  • 2

   Păi tocmai de aceea am scris ”noutate pentru unii” și apoi am explicat că nu este vorba despre vreo premieră. Indiferent de culoarea pielii actorului principal, filmul merită văzut și nu contează acest aspect.
   Vizionare plăcută!

  • 3
 2. 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.