Pentru acest final de săptămână am ales câteva locuri în care merită să mergi să bei un vin bun, unele în care să deguşti delicii culinare japoneze și câteva locuri pe care trebuie să le încerci dacă îți plac pastele cu gust autentic. Nu uităm nici de evenimentele culturale, așa că adăugăm în listă și o piesă de teatru.

VINERI

Film – Rogue One: A Star Wars Story

Pe 16 decembrie are premiera mult așteptatul film ROGUE ONE: A Star Wars Story. Eu l-am văzut și am scris o scurtă recenzie, fără nici un fel de spoiler. O poți citi aici.

 

Milenkoteque wine bar

Unul dintre cele mai noi winebar-uri din oraș, aflat pe strada Benjamin Franklin, te întâmpină de marți până duminică începând cu ora 17 până la finalul distracţiei. Pe lângă selecția deosebită de vinuri, atmosfera și petrecerile tematice sunt unice la acest loc. Ai adresa completă aici.

SÂMBĂTĂ

Supă în stil japonez la Edo Sushi

Am descoperit acum mai bine de un an Seafood Soba Soup la Edo Sushi, iar de atunci îl recomand oricui vrea să încerce mâncarea japoneză și nu știe de unde să înceapă. Bucătăria plină de arome şi de culoare, decorul unic, minimalist şi modern, oferă o experiență completă. Alături de meniul à la carte şi sugestiile personalizate, restaurantul vine cu un concept original, în care clientul are libertatea de a-și crea propriile combinaţii sushi la un preţ accesibil, în cadrul celor trei variante de preţ. Tot aici poți găsi și Fritz Kola, un înlocuitor foarte bun pentru binecunoscuta băutură neagră cu acid. Există două restaurante: unul pe Calea Victoriei și unul pe Știrbei Vodă.

Teatru – Bullets over Lipscani  la Godot Cafe Teatru

„Spectacolul regizorului Eugen Gyemant este savuros, transformând nuvela lui Woody Allen într-o comedie alertă, plină de ritm, în cheia clasicelor “film noir” americane ale anilor ’40. Cele două personaje principale – detectivul şi tânăra femeie misterioasă care îl angajează pentru a-l găsi pe Dumnezeu (a cărui existenţă trebuie demonstrată dacă vrea să obţină o notă mare la lucrarea sa de masterat) – mitraliază replici cu aceeaşi uşurinţă cu care gloanţele le scapă din revolverul ascuns fie în buzunarul trenciului de detectiv, fie printre blănurile studentei care îşi schimbă mereu identitatea. Conţinutul acestor replici este, desigur, unul filozofic: existenţialiştii în frunte cu Sartre să îl fi omorât pe Dumnezeu, se întreabă detectivul chemat la secţia de poliţie să identifice un cadavru care se potriveşte portretului Celui Dat Dispărut.” – Anca Ioniță

DUMINICĂ

Priveliște asupra orașului 

Dacă vrei să impresionezi la prima întâlnire, îți recomand să îţi duci viitoarea cucerire la 18 Lounge by Embassy. Aflat la etajul 18, restaurantul oferă o priveliște deosebită asupra orașului. De asemenea, mâncarea este foarte bună, iar servirea de cea mai înaltă clasă. Îți recomand să încerci lava cake și înghețata. Ambele sunt foarte bune și merg de minune cu priveliștea.

Paste și atmosferă ca în Italia – Restaurant Cucina

O exeriență italiană autentică, atât prin decorul rustic creat în spiritul unei ferme rustice din Toscana, cât si prin opțiunile culinare de proveniență italiană. De la grisine din parmezan şi pizza cu blat crocat până la paste facute în casă. De asemenea, ai la dispoziție o selecție de pește proaspăt și nenumărate specialități din fructe de mare. Restaurantul se află în incinta Hotelului Mariott, iar adresa completă este aici.

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1
    • 2

      Mie mi-a plăcut. Nu pot să spun că m-a impresionat, dar nici nu m-a dezamăgit. Așteptările sunt mari totuși…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *