Pentru că tot a venit toamna și de acum căutăm cu toții locuri frumoase unde ne-am putea refugia ne frig sau ne dorim o după-amiază liniștită, m-am gândit că ar fi potrivit să vă fac o listă cu ceainăriile pe care eu le găsesc frumoase și demne de încercat. Și chiar dacă nu sunteți mari consumatori de ceai, mergeți pentru desert, vă asigur că nu o să regretați.

Camera din față

Ceainăria este localizată în apropiere de Piața Amzei, pe strada Mendeleev, nr. 22. De îndată ce îi calci pragul, Camera din față îți dă impresia că ai descoperit secretul de-a face timpul să stea în loc. Localul păstrează vii amintirile din camera bunicii, dulceața și ceaiul care ne era servit cu atâta drag. Decorul este din aceeași poveste cum era și normal, pereții sunt “împodobiți” cu fotografii vechi iar mesele ce împrumută estetica vechilor mașini de cusut, cu mileuri vechi, îngălbenite odată cu trecerea timpului.

Încăperea nu este foarte mare, poate găzdui până la 20 de persoane, așa că îți recomand să suni pentru o rezervare dacă dorești să mergi în vizită. Sunt și două măsuțe pe stradă, în față, în cazul în care simți nevoia de ceva mai mult aer. 

În meniu găsim o varietate de ceaiuri și cafele, dar și gustări sau prăjituri de casă care să fie consumate împreună cu acestea. Prețurile sunt accesibile. În plus, dacă un anumit sortiment de ceai ți-a cucerit papilele gustative, îl poți savura și la tine acasă deoarece au și un mic butic de unde poți achiziționa diverse obiecte, dulciuri, sortimente de ceai ori cafea. 

Infinitea

Un alt loc ce mi-a atras atenția se află lângă parcul Romniceanu, pe strada Doctor Grigore Romniceanu, nr. 7. Infinitea este o ceainărie amenajată într-o curte interioară și pare că te duce cu gândul la un alt secol. Grădina este răcoroasă, plină de vegetație, iar mesele și scaunele din fier forjat, cu un design de flori, au un aer sofisticat. Interiorul este în armonie cu terasa, punctând cu alte elemente de epocă. 

Trebuie menționat faptul că meniul nu conține băuturi alcoolice, ci doar ceaiuri, cafele, sucuri și dulciuri. Prețurile sunt decente, cel mai scump ceai fiind undeva la 24 RON.  

Serendipity

Ceainăria Serendipity poate fi trecută ușor și pe lista grădinilor de vară. O găsești lângă parcul Ioanid, pe strada Dumbrava Roșie, nr. 12. Amenajată în curtea unei case boierești, locația este împrejmuită cu iederă, vegetația creând o atmosferă aparte pe timp de vară. Spațiul este suficient de mare, mobilierul ales este unul din lemn, clasic, de grădină. 

Ceaiurile sunt structurate atent pe categorii în meniu. Un plus pentru faptul că pot fi comandate în cantitate mică sau mare. În cazul în care îți este foame poți alege între pizza, paste sau salată iar pentru cei care vor să se mai îndulcească, pot încerca un desert cum ar fi mouse de ciocolata, limoneta sau plăcintă cu mere la prețuri accesibile, toate sub 20 RON. 

Bernschutz&co

În centrul Bucureștiului, chiar la Universitate pe strada Ion Nistor, nr. 6, Bernshutz&co pune la dispoziția iubitorilor de ceaiuri peste 130 de tipuri din acestea. Salonul este decorat în stil baroc. La fiecare masă găsim șervete lucrate manual iar pereții sunt înfrumusețați cu rafturi de cărți și păpuși. Încă de la intrare se resimte atmosfera relaxantă, discretă și intimă peste care plutesc miresme de ceaiuri amestecate.

După cum spuneam, meniul conține o varietate de peste 130 de ceaiuri și deși este un lucru pozitiv, poate deveni ușor derutant să alegi dintr-o gamă atât de largă. Pe lângă ceai, te poți bucura liniștit și  de ceva dulce. Prețurile sunt foarte bune, raportate la calitate. Ai ca avantaj faptul că poți cumpăra pentru acasă un alt sortiment de ceai sau dacă nu ești hotărât pe moment, îl poți comanda și de acasă de pe site-ul acestora. 

Joie de vivre

Ceva mai departe de centru, în Cotroceni, pe strada Nicolae Păulescu, nr. 61, ceainăria Joie de Vivre se menține și ea în topul preferințelor de acest fel. Dacă mă întrebi pe mine, nu mă dă pe spate estetica locului, însă merită totuși vizitată. Decorul este unul destul de simplu, punctează totuși cu ceva elemente care să mai scoată din banalitate. 

Meniul conține undeva la 70-80 de sortimente de ceaiuri, deci ai de unde alege. Cum deja bănuiești, nu lipsesc din meniu dulciurile pe care toată lumea le caută la o cană de ceai. Poți alege de la tarte, la cheescake sau cookies. Pe lângă acestea, poți să comanzi o gustare dacă îți e foame, sau chiar un pahar de vin dacă ai poftă. Prețurile sunt accesibile.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.