Cel mai important eveniment la început de an a avut loc aseară în Beverly Hills, Los Angeles. Globurile de Aur, căci despre ele este vorba, au fost prezentate anul acesta de celebrul actor şi prezentator american Jimmy Fallon, ajutat de de cele trei fiice ale lui Sylvester Stallone: Sistine, Sophia şi Scarlet, desemnate anterior Miss Globurile de Aur 2017.

PREMII

Premiul pentru întreaga carieră a fost decernat actriţei Meryl Streep. Musicalul “La La Land“, în regia lui Damien Chazelle cu Ryan Gosling şi Emma Stone, a fost cel mai premiat film din istoria galei după ce a obţinut şapte trofee, în toate categoriile la care a fost nominalizat, printre care pentru “cel mai bun film – comedie/ musical“, “cel mai bun cântec“, “cel mai bun scenariu“, “cea mai bună coloană sonoră“, “cea mai bună regie“. De asemenea, actorul Ryan Gosling a obţinut trofeul pentru “cel mai bun actor într-un rol principal” pentru interpretarea din “La La Land“.

Globul de Aur pentru “cel mai bun film – dramă” i-a revenit lungmetrajului “Moonlight“, în regia lui Barry Jenkins, în timp ce Cassey Affleck a câștigat premiul pentru “cel mai bun actor într-un lungmetraj – dramă“, pentru rolul din “Manchester by the Sea“.

Miniseria “The Night Manager” a fost marele câştigător al ediţiei din acest an, interpretarea contemporană a romanului omonim de spionaj al scriitorului britanic John le Carré. Printre trofeele obţinute se numără cele pentru “cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie“, acordat actorului Tom Hiddleston şi “cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie“, acordat actorului Hugh Laurie.

ȚINUTE

Globurile de Aur ocupă un loc important în seria de premii cinematografice, culminând cu Premiile Oscar. Transmisia se află pe locul trei în topul celor mai vizionate festivaluri ale anului, după Premiile Oscar și Premiile Grammy. Este astfel de înțeles, de ce starurile trebuie să acorde o atenție sportă ținutelor cu care apar pe covorul roșu. Nu de alta, dar dacă tot vii la un asemenea eveniment și mai trebuie să și urci pe scenă să primești un premiu, ar fi păcat să fii apoi criticat pentru ținuta ta nepotrivită.

Deși au o mulțime de bani, nu toate vedetele apelează la stiliști și se întâmplă uneori să dea greș și să ajungă astfel la rubrica “prost îmbrăcat”. Totuși, există și vedete bine îmbrăcate, iar eu am ales șapte dintre ținutele care mi-au plăcut cel mai mult.

Andrew Garfield

Nominalizat la categoria “cel mai bun rol masculin într-un film dramă”, cunoscut pentru rolul lui Spideman, Andrew a avut una dintre cele mai bune ținute din toate punctele de vedere. Costumul îi vine perfect, deși unii cârcotași ar putea spune că sacoul este mare la umeri sau că nu vedem fix doi centrimetri din manșeta cămășii.

Ryan Gosling

Câștigător al trofeului “cel mai bun actor într-un rol principal” pentru interpretarea din “La La Land“, Ryan Gosling a avut o abordare clasică, formată din sacou și cămșă albă, papion negru. Pantofii din catifea, material vedetă anul acesta, sunt de asemenea specifici acestei combinații. Ținuta este corectă, iar florea de la sacou este un clișeu. Mi-ar fi plăcut să văd o abordare ceva mai îndrăzneață la accesorizare.

Jonah Hill

A ales să poarte o ținută ce îl caracterizează, înlocuind pantofii eleganți cu unii sport, albi și a ales o cămașă cu guler pentru papion. Sacoul este mare, acest lucru fiind vizibil la umeri și mâneci. Îmi place ținuta lui și este de admirat faptul că și-a pus amprenta proprie asupra ținutei. Fiind un actor de comedie, o ținută sobră nu l-ar fi caracterizat.

Joel Edgerton

Ținuta lui Joel ar fi putut fi una dintre cele mai bune dacă ar fi optat pentru un costum făcut special pentru măsura lui (custom made sau made to masure). Costumul format din trei piese, cu rever din satin reprezintă o alegere foarte bună, dar poate fi ușor transformată într-un dezastru, dacă nu se așează perfect pe corp. De asemenea, poziția și atitudinea denotă disconfortul pe care Joel îl resimte. Umerii căzuți, aduși în față și fața crispată spun totul. Păcat.

Viggo Mortensen

Un alt exemplu de ținută ce ar fi putut fi perfectă este cea a lui Viggo Mortensen pe care îl știti din rolul lui Aragon, din seria Lord of The Rings. Cu costumul negru, pantalon cu vipușcă și papionul simplu negru nu ai cum să dai greș, decât dacă nu alegi mărimea potrivită. Dacă în cazul lui Jonah Hill, sacoul era cu 1-2 cm mai mare, la Viggo vorbim deja de cel puțin un număr sau două. Sacoul nu este slim fit, însă mâneca este mult prea largă iar pantalonul prea lung.

Rami Malek

Cea mai bună ținută este cea a personajului meu preferat  Elliot Alderson din serialul Mr. Robot. Rolul i-a adus lui Remi o nominalizare la categoria “cel mai bun actor într-un serial de televiziune – dramă“. Costumul vine perfect, abordarea este îndrăzneață de albastru și negru cu un papion supradimensionat, iar detaliul de la butonieră vine să completeze perfect ținuta. Bravo!

Donald Glover

La polul opus se află câștigătorul premiului pentru “cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/ musical” pentru rolul din filmul “Atlanta”. Donald probabil știa că printre materialele vedetă de anul acesta se află și catifeaua, motiv pentru care a ales să un costum din acest materil. Ce nu știa, probabil, este că pe cât este de frumos și de prețios, pe atât este de dificil de purtat și asortat. În primul rând din cauza texturii ce face materialul să varieze în culori în funcție de poziția fibrelor, dar și pentru că materialul prezintă o oarecare rigiditate, iar fiecare cută se poate vedea. Din punct de vedere cromatic ținuta nu mă deranjează, deși aș fi preferat o pereche de pantofi supradimenșionați. Ținuta lui Donald este cea mai proastă de anul acesta de la Globurile de Aur.

Tom Hiddleston

Un exemplu de ținută clasică dar croită perfect pe corpul celui ce o poartă, este ținuta lui Tom Hiddleston. Nu iese cu nimic în evidență, dar nici nu are vreun element care să deranjeze sau despre care să putem spune că nu este corect.

CONCLUZIE

Decernarea premiilor Globurile de Aur reprezintă o ceremonie fastuasă, dar în același timp sobră, la care nu vedem abordări foarte îndrăznețe de ținute. Mai degrabă este un eveniment la care ținutele clasice sunt principala opțiune, iar asta face și mai dificilă decizia vedetelor, deoarece detaliile sunt cele care fac diferența.

Pentru ținute îndrăznețe așteptăm Premiile Grammy de pe 12 februarie 2017.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *