Bună dimineața! Sper că ați dormit la fel de bine ca și mine, iar ziua de astăzi s-o începeți cât mai voioși. Chiar dacă vremea de afară nu este foarte prietenoasă, iar evenimentele sunt parcă puse pe pauză în ultima lună, tot găsim ceva interesant de făcut. Doar nu o să stăm în casă să ne plângem de milă, în loc să profităm de cele câteva zile libere. Bine, dacă ai în plan să stai acasă și să faci un maraton de filme, să dormi ori să-ți ocupi timpul cu ceva ce-ți place, bravo ție. Însă, dacă vrei să ieși în oraș, dar nu ai idee pe unde, ți-am pregătit o listă cu câteva evenimente și locuri pe care poți să le ai în vedere în acest sfârșit de săptămână.

Începem cu o piesă de teatru ce-l are în rolul principal pe maestrul Horațiu Mălăele. Se numește “Dineu cu proști”, iar titlul nu are neapărat legătură cu ce se întâmplă pe scenă. Cel puțin nu dacă-ți imaginezi scenografia în felul în care mi-am închipuit-o eu. Nu avem de-a face cu o masă mare ale cărei scaune să fie ocupate de proști de toate categoriile care să scornească idei care mai de care mai crețe. Trebuie să-ți spun că este una dintre piesele acelea pe care mi-am dorit mult să le văd, pentru care am luat bilete cu o lună în avans, dar care mi-a rămas bine întipărită pe suflet. Sala Mare a Teatrului Național, la lojă, iar pe scenă, maestrul. După ce am savurat fiecare gest și replică rostită de actori, m-am emoționat enorm la final.

Motiv pentru care, cu toată prietenia și sinceritatea îți recomand să vezi această piesă. Scrisă de Francis Veber și regizată de Ion Caramitru, piesa îi are în rolurile principale pe Horațiu Mălăele, Medeea Marinescu, Costina Cheyrouze, Alexandru Georgescu, Ion Caramitru și Dorin Andone. Prețul biletului începe de la 60 de lei, iar pentru lojă ai de plătit o sută de lei.

Și pentru că m-am trezit cu poftă de clătite, m-am gândit să-ți recomand un loc unde le găsești pe unele dintre cele mai bune. Maison des Crêpes care după cum îi spune și numele este raiul clătitelor. Meniul este generos și ai la dispoziție atât clătite dulci cât și sărate, dar și o mulțime de alte preparate pe lângă clătite. De asemenea, ai la dispoziție și variante de mic dejun. De pe lista preparatelor sărate îți pot recomanda LIAM, adică pancake, brânză de crapă, ou poșat, mix salată, dulceață de ardei iute. Cu alte cuvinte, ouă Benedict cu salată și pancakes în loc de chiflă. La capitolul desert îți spun sincer că îmi este greu să fac o recomandare. Cum aș putea să îți spun că îmi plac cele cu Nutella și căpșune, dar să nu ți le recomand pe cele cu înghețată? Sfatul meu? Ia cu tine mai mulți prieteni, comandați fiecare diferit și împărțiti. Sharing is Caring.

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.