Ce poți face weekendul acesta, în București

Processed with VSCO with c5 preset

Celor norocoși care ne citesc deja de acasă dar și celor pentru care weekendul abia acum începe, le urăm o mini-vacanță plăcută și cât mai inspirată. Și pentru că avem atâtea zile în care să explorăm orașul dintr-un capăt în altul iată ce am găsit interesant de văzut și făcut în zilele ce urmează.

VINERI

Pâine și alte condimente – Bread & Spices

Îți recomand brutaria artizanală franțuzească de pe Șoseaua Pipera, numarul 4, un loc foarte simpatic unde poți servi cafeaua sau prânzul, ori îți poți cumpăra pâine proaspătă sau alte dulciuri cu iz franțuzesc. Eu vă recomand pâinea fără drojdie, adică cu maia. Este foarte bună și sănătoasă. Dacă vrei să te așezi la o masă, poți alege dintre cele șase feluri de salate, șapte feluri de quiche, ori sandwichuri cu ouă, rață sau avocado. Stai liniștit. Și la dulciuri stau foarte bine. Încercați croissantul cu migdale. Dacă vrei să rezervi o masă ori să verifici stocul de pâine sau cozonaci, sună la 031 414 77 77 sau 0770 695 416.

Dancing Lobster

dancing lobster

Dacă îți place mâncarea proaspătă, în deosebi peștele și fructele de mare, am o soluție pentru tine. Restaurantul cu specific portughez, reinterpretat, oferă clientului posibilitatea de-a fi călăul viitoarei lui gustări. Nu trebuie decât să mergi la vitrina cu produse, mai exact în fața acvariului, alegi victima, asiști la tot procesul de gătire și într-un final te bucuri de un preparat despre care ai certitudinea că este proaspăt. Dacă nu ești familiarizat cu preparatele bucătăriei portugheze îți spun că în meniu vei regăsi și alte specialități, precum carnea de porc negru (pata negra) crescut cu ghindă, Casca de Sapatiera (pate din carne si icre de crab proaspat), Lulas com Molho Verde (Calamari sote, coriandru) și Mexilhões Gratinados (midii gratinate). N-ai înțeles mare lucru, nu-i așa? Nici nu trebuie. Mergi și încearcă aceste preparate dar și selecția de vinuri portugheze, căci sunt celebri la acest capitol. Dacă te-am făcut curios, restaurantul îl găsești pe Strada Glodeni nr. 3, în incinta Pescariu Sports&SPA.

SÂMBĂTĂ

Hai la piscină

piscina floreasca

Temperaturile ridicate și cerul senin cu siguranță te îmbie la puțină relaxare la marginea unei piscine, acompaniat de un cocktail rece. Piscina Floreasca (a nu se confunda cu Club Floreasca) este deschisă și dornică să primească vizitatori leșinați de căldură. Îți recomand să mergi de la primele ore ale zilei pentru că, nu-i așa, vor fi mulți doritori de evadare la buza apei. Nu-ți face griji. Poți petrece aici toată ziua pentru că ai la dispoziție și un meniu serios pentru mâncare, de la preparate normale la nelipsita pizza, paste și deserturi. Piscina o găsești pe Bulevardul Mircea Eliade nr. 16, lângă Parcul Floreasca. Se deschide la ora 10:00 și ai timp de bălăceală până la ora 24:00.

Festival 3ZILE

Dacă nu te-am convins că trebuie să dai o tură pe la piscină, atunci îți ofer un motiv mare cât trei zile întregi. Club Quantic se transformă timp de 3ZILE într-un loc dominat de energie pozitivă, muzică și atmosferă de vacanță. Domeniul generos în care va avea loc acest eveniment va fi animat de muzică live, spații de joacă atât pentru cei mai mari, cât și pentru cei mici. Va exista, de asemenea, și un loc dedicat iubitorilor de artă pe piele, o zonă dedicată shop-urilor unde vor fi prezente brand-uri urbane cu produse din zona de alternative fashion, brand-uri de streetwear, produse pentru body piercing, accesorii şi alte obiecte realizate manual. Printre artiștii confirmați se numără: Vița de Vie, Coma, Paraziții, Luna Amară, ROA și mulți alții. Prețul abonamentului pentru cele trei zile de distracție este de 70 de lei, iar biletele pot fi cumpărate de aici.

DUMINICĂ

Biutiful by The Lake

weekend biufitul by the lake

Acest restaurant “vandărful” cu preparate “teisti” și priveliște “zuper” la lacul Herăstrău este unul dintre acele locuri pe care eu le vizitez, cu regularitate, odată cu venirea sezonului cald. Lăsând gluma la o parte, restaurantul Biutiful By The Lake din București se numără printre câștigătorii premiilor Restaurant and Bar Design 2015. Concursul a premiat localurile cu cel mai interesant design din lume. Restaurantul nu este doar biutiful, dar are și preparate foarte gustoase. În multele seri în care am poposit aici am avut ocazia să încerc multe dintre preparate și îți pot spune sincer că nici unul nu m-a dezamăgit. Eu vă recomand să încercați pieptul de curcan marinat cu verdețuri servit cu iaurt sau bibanul la grătar cu măsline kalamata. Și la capitolul deserturi sunt renumiți, mai ales pentru pavlova cu fructe de pădure care te va face cu siguranță să revii. Restaurantul, după cum îi spune și numele, se află pe malul lacului Herăstrau, și cel mai ușor ajungi aici din Șoseaua Nordului. Pentru rezervări, sună la 0733 500 222.