Am așa o plăcere deosebită să pot anunța începutul de weekend de nici nu vă imaginați. Nu că nu mi-ar plăcea la muncă, dar parcă nu am stare la birou când știu că afară este plăcut și s-a dat și startul multor evenimente în aer liber. Fără să mai lungesc vorba prea mult, iată ce puteți face în weekend.

VINERI

WPP2017

Competiția Internațională World Press Photo a ajuns la a 60a ediție și reunește peste 80.000 de fotografii. Începând de astăzi și până pe 28 mai, aveți tot timpul din lume să treceți pe la Sala Dalles. Competiția aduce laolaltă peste 5000 de fotografii din 125 de țări. Printre expozanți, și fotograful român Vadim Ghirda, câștigătorul din 2017 al premiului al II-lea în categoria Aspecte Contemporane, cu lucrarea Migrant Crosssing. Marele câștigător al ediției aniversare a fost fotograful turc Burhan Ozbilici cu o fotografie a tânărului polițist Mevlüt Mert Altıntaş de după asasinarea ambasadorului rus în Turcia.

Juriul a oferit premii în opt categorii către 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Grecia, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Noua Zeelanda, Turcia, UK, și SUA. Expoziția este deschisă zilnic între orele: Luni – Joi: 11:00 – 21:00, Vineri: 11:00 – 22:00, Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 22:00. 

Concert – “Una Noche de Bolero”

După o plimbare printre fotografii cu puternic impact emoțional, scene ireale sau amuzante, ne delectăm cu muzică live. Nestor Michell, cantautor cubanez, ale cărui bolerouri sunt foarte apreciate concertează la Ceainăria ARTea, de la ora 19:30. Îndrăgostit de ţara noastră şi oamenii ei, revine pentru a ne dărui o seară în care să ne bucurăm de o voce şi o muzică autentic cubaneze. Prețul biletului este de 30 de lei, iar pentru rezervări sună la 0773 303 113.

Cu capul în Nor

Cel mai nou și mai înalt restaurant din București se înalță cu șase metri peste recordul anterior, la 136 de metri, la etajul 36 al clădirii Sky Tower. În acest fel, Capitala intră în cercul select al orașelor care au restaurante așezate mai sus de 130 de metri. Ca să îți faci o idee cât de înalt este, îți spun că Intercontinental, clădire de referință a Bucureștiului, are doar 77 de metri. Meniul se traduce prin 36 de farfurii inspirate din toate bucătăriile faimoase ale lumii. Semnătura de pe NOR este adusă de selecția de brânzeturi sau mezeluri artizanale din Transilvania și câteva dintre cele mai faimoase preparate românești. Alături de rețete împrumutate din cultura franceză, italiană sau chiar asiatică, oaspeții descoperă și salata de vinete coapte, borșul de pui sau papanașii. Accesul se face dinspre Barbu Văcărescu 201. Nu îți face griji pentru locurile de parcare, pentru că restaurantul pune la dispoziția oaspeților săi locuri de parcare în curtea Sky Tower. Totuși, eu îți recomand să lași mașina și să bei un pahar de vin. Te va ajuta, mai ales dacă ai rău de înălțime.

SÂMBĂTĂ

Concert – Deep Purple

Deep Purple revine la București în cadrul turneului “The Long Goodbye”, pe 13 mai, în parcarea A de la Romexpo. Albumele grupului au fost vândute în peste 120 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai importante apariţii discografice semnate Deep Purple se numără: ”Deep Purple in Rock” (1970), ”Fireball” (1971) şi ”Perfect Strangers” (1984). Cea mai recentă apariţie discografică datează din 2013 şi este intitulată ”How What?”. Trupa Deep Purple fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2016. Cel mai nou album, ”inFinite” a fost lansat pe 7 aprilie 2017. Concertul va fi deschis de trupa canadiană Monster Truck. Biletele sunt disponibile la preturile de 130 lei (Gazon B), 190 lei (Gazon A), 270 lei (Golden Ring), 350 lei (Tribuna).

IVY

Cel mai fresh loc în care îți poți bea cafeaua s-a deschis de curând în București, pe Bulevardul Carol I, la numărul 23, în Piața Rosetti. Locul este micuț și cochet, dispune de câteva mese pe terasă și este un loc ideal unde-ți poți bea cafeaua în tihnă, în orice moment al zilei.

DUMINICĂ

Expoziție de pictură hiperrealista

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” găzduiește vernisajul expoziției de pictură hiperrealistă „ZBOR”, la sediul său din Șos. Kiseleff nr. 1. Hiperrealismul, denumit și fotorealism este un curent în artele vizuale, apărut după 1950, care are ca obiect imitarea naturii, ducând naturalismul la extremă. Genul acesta de tablouri sunt atât de realiste încât trebuie privite în amănunt și de aproape pentru a fi sigur că nu sunt niște fotografii.

Sfârșit de weekend la teatru – Rangez-vous pe lună

Ce nu ar face un bărbat pentru a intra în grațiile unei femei frumoase? Și ca să fie sigur că impresionează, personajul principal aranjează o petrecere surpriză chiar pe… Lună. Nu are nici un fel de importanță că Luna este de mucava, invitatele sunt plătite, iar sărbătoritul, Alexander Trauberg, este un academician care circulă cu bicicleta, căci nu are bani de mașină. Visele, rămân vise. Hai să te îmbarci alături de actorii principali pe scena Teatrului Mic pentru zborul visat pe Lună!

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *