Taormina, Sicilia – o locație periculos de frumoasӑ

Tocmai m-am ȋntors din concediul mult-visat dintr-o locație despre care v-aș putea povesti zile-n șir. Este vorba de vȃrful cizmei, mai precis de cea mai mare insula a Mediteranei: Insula Sicilia. Scriitorul german Johann Goethe, susținea urmӑtorul lucru:

„Să vezi Italia fără să vezi Sicilia este ca și cum nu ai fi văzut Italia deloc, pentru că Sicilia este cheia întregii țări”

Recomandarea mea atȃt pentru iubitorii de plaje, cȃt și pentru cei ce adorӑ cultura și arta, este orașul Taormina, extrem de popular ȋn rȃndul turiștilor. Deși existӑ mituri care spun cӑ aceastӑ parte a Italiei este destul de periculoasӑ, ei bine, nu este deloc așa. Tradițiile mafiote italiene nu au nimic de-a face cu orașul din zilele noastre. Și nu spun asta doar pentru a respecta legea tӑcerii, cunoscutӑ sub denumirea de “omerta” și care suna așa: “Chi tace campa” (Cine tace trӑiește).

Dacӑ veți ajunge ȋn Taormina, vӑ veți ȋndrăgosti fӑrӑ ȋndoialӑ de peisajele pitorești minunate cu flori ciclam, ape albastre-azurii și plaje largi, arhi-populate de localnici și vizitatori. Orașul este situat deasupra mӑrii și este ȋmpӑrțit ȋn doua pӑrti: orașul propriu-zis ce se ȋntinde de-a lungul coastei Mӑrii Mediterane și orașul vechi, situat ȋn susul stațiunii, bogat ȋn istorie și tradiție. Indiferent ȋn ce parte a localitӑții veți alege sӑ stați, vӑ puteți deplasa facil din partea de jos ȋn sus (și viceversa) cu funicularul care sosește la fiecare 15 minute și circulӑ pȃnӑ la orele 1:00 AM. Distanța dintre cele douӑ pӑrți ale orașului, poate fi parcursӑ ȋn 5 minute cu aceastӑ telegondolӑ. Existӑ ȋn Taormina plaje cu pietre precum plaja Mazzaro sau cea din Isolla Bella sau plaje cu nisip din zona Giardini-Naxos.

Ca și atracții turistice, orașul ȋn sine este un punct de interes: pe langӑ terasele minunate ce se ȋntind de-a lungul strӑduțelor ȋnguste, pietruite, cu apartamente cu balcoane pline de flori colorate, nu ratați Teatro Greco, ce-și ȋntinde ruine ȋntr-un minunat coloseum și abundӑ ȋn istorie – intrarea este ȋn jur de 10 euro pentru persoanele ce au peste 25 ani și cu cȃțiva euro mai puțin pentru celelalte persoane sub aceastӑ vȃrstӑ, ȋn baza actului de identitate.

Theatre_Panoramic

Pentru iubitorii de naturӑ recomand Giardini Comunale și Giardini Naxos – rezervații naturale ce gӑzduiesc niște peisaje absolut fermecӑtoare. Odatӑ ajunși ȋn Sicilia, nu ratați ocazia sӑ urcați pe vulcanul Etna – vedeta statului. Excursia pȃna acolo se poate face fie cu trenul ce face ȋnconjurul muntelui ȋn circa 4 ore, fie cu autobuzul care este ceva mai rapid. Puteți ajunge la 2000 metri sau chiar pȃnӑ ȋn vȃrf, la peste 3000 metri. În ambele cazuri, pȃnӑ la destinație veți strӑbate mai multe orӑșele cochete, Gola Alcantara, cu cascadele și grӑdina-i botanicӑ și vestitele vinӑrii siciliene. Cu siguranțӑ singurul lucru de care veți avea nevoie va fi o camerӑ de fotografiat cӑci veți avea parte de priveliști minunate și surprinzӑtor, de multӑ vegetație și soluri extrem de fertile datoritӑ lavei groase a vulcanului.

mount-etna

Din proprie experiențӑ vӑ spun cӑ Taormina vi se va ȋntipӑri adȃnc ȋn minte și ȋn suflet, ȋn doar cȃteva ore petrecute aici. Dupӑ aceastӑ vacanțӑ mӑrturisesc cӑ am cȃstigat ȋnca un strat de bronz, multe amintiri și fotografii frumoase, cațiva noi prieteni… dar și cȃteva kg ȋn plus. Specialitӑțile lor culinare sunt absolute delicioase, iar dacӑ nici voi nu vӑ puteți abține de la dulciuri, vӑ sfӑtuiesc sӑ ȋncercați la desert granita, cannollo sau brioșele cu ȋnghețatӑ.

Găsiți aici o ofertӑ bunӑ cӑtre aceastӑ destinție.