E vară și ai chef de ducă. E joi și prea târziu pentru planuri? Deloc, noi pentru ce suntem aici? Descoperă la Bușteni unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Valea Prahovei. Castelul Cantacuzino, încântător renovat, cu havuzuri interioare și săli de bal superbe garantează pentru o serie lungă de fotografii. Și ca să fie ziua si mai frumoasă răsfață-te cu o masă delicioasă. Fii curios și încearcă un cappucino de ciuperci cu trufe la restaurantul Canta Cusine.

Varianta „cuceritor“ te duce la una dintre minunile României: canionul șapte Scări din Munții Piatra Mare, județul Brașov. Presupune urcarea a 160 de metri printre stânci, pe scări metalice sigure, timp în care treci prin șapte cascade spectaculoase fără să ai nevoie de echipament special. Bocancii sunt suficienți. Peisajul sălbatic de frumos și cățărarea cu ceva adrenalină o să te facă să învingi și cea mai grea săptămână de la serviciu. Cum ajungi acolo? De la Timișu de Jos urmezi indicatoarele. Taxă de intrare: 10 lei pentru adulți, jumătate de preț pentru copii.

Pentru un week-end mai lejer, mergi pe „Drumul vinului“ în Prahova. Străbate podgoriile renumite ale județului, fă popasuri la conace și curți domnești, alintă-ți foamea și setea la cramele de la Urlați, Valea Călugărească și Tohani. Te așteaptă degustări de vinuri și spumante extraordinare plus meniuri câmpenești fabuloase. Dacă plimbarea și tratația te-au obosit, odihnește-te la Conacul dintre vii. Numele nu te minte cu nimic, găsești și piscină acolo și… mai bine vezi tu… De plimbările cu căruța printre vii nu mai spun…

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.